2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Hétszáz étterem vett részt a Torkos Csütörtök programbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-08 21:41:07
A Torkos Csütörtök akció 2006-ban indult a magyar ételek és vendéglátóhelyek népszerûsítésére. Hagyománnyá válik lassan az úgynevezett Mozgós péntek is, amelyet holnap tartanak. Ezen a napon országszerte mintegy 100 helyen lehet féláron ledolgozni a Torkos csütörtök kalóriáit.

Folyamatos a rendelésfelvétel a programban részt vevõ vendéglátóhelyeken, vannak éttermek, ahol már napokkal ezelõtt lefoglalták az asztalokat. A vendégek általában szeretik ezt a kezdeményezést, mert így olyan ételeket is kipróbálhatnak, amiket egyébként a magas árak miatt nem választanának.

Budapesten is óriási volt az érdeklõdés a Torkos Csütörtök miatt. A belvárosi Nobu étterem harmadik éve vesz részt az akcióban, egész nap teltházra számítanak. Az étterem séfje, Schreiner Gábor a Duna Híradójának azt mondta, hogy megpróbálják egész napra elosztani a hatalmas vendégsereget és már ismerik a vendégek által preferált slágerfogásokat is.

2006 óta minden évben rendeznek Torkos Csütörtököt, idén 628 étteremben kínálják féláron az ételeket és italokat. A Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója, Mártonné Máthé Kinga szerint idén a vendéglátóhelyek összes típusa jelentkezett a programba, tehát a klasszikus kisvendéglõtõl, kockás abroszos kisvendéglõtõl a legluxusabb kategóriájú étteremig minden van a palettán.  Az igazgató a Híradóban elmondta, hogy az online foglalás elindulásával a felkapottabb éttermi helyek szinte pillanatok alatt elkeltek.

A Torkos csütörtököt tavaly óta követi a Mozgós Péntek, országszerte mintegy száz konditeremben, mozgásközpontban és uszodában lehet 50 százalékos kedvezménnyel jegyet váltani. Így bárki ledolgozhatja az elõzõ nap elfogyasztott ételeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!