2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Meghosszabbítaná életünket egy új cégForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-11 08:48:31
Címkék: Bihari hírek, dns
Tapasztalt szakemberekbõl álló új cég jött létre, amely tömeges DNS-szekvenálással dolgozna.

A New York Times számolt be arról, hogy a biotech ágazatban jól ismert J. Craig Venter egy új vállalkozást indított, amely célul tûzte ki a százéves életkor mindennapivá tételét. Az ehhez vezetõ utat a DNS-szekvenálás tömegessé tételével rövidítenék le, leszorítva az ezzel kapcsolatos költségeket, könnyítve az egyéb kutatások terhein.

Venter a humán genom feltérképezése kapcsán vált ismertté, hiszen õ a Humán Genom Projekttel egy idõben végezte munkáját, egy jóval kisebb befektetõi kör által biztosított anyagi forrásra támaszkodva, célkitûzéseivel és valamivel gyorsabb eredményeivel a jóval nagyobb kezdeményezésnek is új lendületet adva. Ezt követõen az elsõ szintetikus sejt megalkotásával jelentkezett, most pedig az öregedés problémáját oldaná meg, vagy legalábbis hozzájárulna számos ismeretlen folt azonosításához.

A Human Longevity névre keresztelt cég eddig 70 millió dollárt gyûjtött össze vállalkozó kedvû befektetõktõl, ez azonban nyilván nem lesz elegendõ, mivel 10 millió dollárba kerülõ készülékeket szereznének be, amelyekkel évente 40 ezer genom szekvenálását végeznék el, tömegessé és mindennapivá téve azt, fejenként nagyjából 1000 dollárra szorítva le a teljes költséget. Az így kapott eredményt ezt követõen közzétennék, hogy az egyéb kutatásokkal együtt felgyorsítsák a betegségek és a génállomány variációi közötti összefüggések megismerését. Az még nem egészen világos, hogy milyen módon tennének szert bevételre, de az eddigi nyilatkozatokból kiderül, hogy hosszú távon a százéveseket tennék az új hatvanasokká.

Az új cég egy egyre népesebbé váló területen tevékenykedik majd, itt többek között a Google is jelen van, amely Calico néven indította el saját projektjét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!