2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Mumifikálódott holttest egy lakásbanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-19 16:04:12
A televízió 8 éve mûködött, a készüléket a rendõrök kapcsolták ki.

Horror a II. kerületben: mumifikálódott bérlõ várta a kilakoltatókat
Az önkormányzat munkatársai találtak rá egy bérlõ mumifikálódott holttestére tegnap a II. kerületi Lövõház utca egyik lakásában.

13,14 Sem telefonon, sem levélben nem jelezték a szomszédok, hogy valami gond lenne azzal a lakással, amelyben kedden egy körülbelül 7 éve meghalt férfi hulláját találták meg - derül ki a II. kerületi önkormányzat Független Hírügynökséghez eljuttatott szerdai közleményébõl.

Az önkormányzat szerint nem valószínû, hogy a halott a lakás hivatalos bérlõje volt, mivel a rendõrség egy 45 éves férfit említ, az önkormányzat adatai szerint viszont a lakás bérlõje egy 61 éves férfi és 63 éves felesége. A sajtóhírek szerint egy legalább 7 éve halott 45 év körüli férfi holttestét találták meg kedden, egy II. kerületi Lövõház utcai lakásában. A holttestét önkormányzati dolgozók találták meg, a rendõrség az idegenkezûséget kizárta.

A II. kerületi önkormányzat az esettel kapcsolatban azt közölte. az önkormányzati tulajdonban lévõ lakást évek óta T. György (61) és T. Györgyné (63) bérelte, ám a bérleti díj fizetésével elmaradtak, leveleiket nem vették át. Az önkormányzat több alkalommal megpróbálta felkutatni a házaspárt a családsegítõ szolgálat segítségével. Érdeklõdtek kórházakban, a rendõrségen és a büntetés-végrehajtási intézeteknél is, eredményre azonban nem vezetett a kutatás.

A közlemény szerint az önkormányzat végül bírósághoz fordult a lakásbérleti szerzõdés megszüntetése miatt. A bíróság 2 hónappal ezelõtti ítélete lehetõvé tette, hogy az önkormányzat munkatársai kedden feltörjék a lakást. Ekkor találták meg az elhunyt személyt. Az ilyenkor szokásos hatósági vizsgálat eredményérõl a II. kerületi önkormányzat nem tud.

A dokumentumban leszögezik, hogy az önkormányzat a házban lakóktól sem telefonon, sem levélben semmilyen értesítést nem kapott, hogy bármi gond lenne a 3. emeleti lakással, vagy annak bérlõivel.

 

A 3. emeleti bérleménynél a ház lakói évek óta nem észleltek mozgást. Egy idõsebb házaspár élt az ingatlanban, de sokan még nem is láthatták õket, mivel csak pár éve költöztek a házba.

A körfolyosós ház egyik ütött-kopott ajtaja egy 20-30 négyzetméteres garzonlakás bejárata. Belátni nem lehet, mert csak utcára nézõ ablaka van. A bácsi mumifikálódott holttestét az ajtóban találták meg a hivatalnokok, be sem tudtak tõle menni a belülrõl bereteszelt lakásba. A televízió 8 éve mûködött, a készüléket a rendõrök kapcsolták ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!