2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Szociális központot és turistaházat avattak KörösszakálbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-03-23 10:55:31
Az Erdélybõl érkezõ Homoródalmás testvértelepülés fúvószenekarának ritmusai fogadták a településre érkezõ vendégeket és az avatáson megjelenõ helybéli lakosokat.

Samók Gyula, a község polgármestere örömmel köszöntötte azt a sok-sok megjelent embert, akik az elmúlt egy év idõszakában munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy Körösszakálban mintegy 235 millió forint értékû fejlesztés valósult meg.

Okuk van a település lakóinak az ünneplésre, hisz megvalósult a szociális alapszolgáltató központ 107 millió Ft értékben, és elkészült a turistaház 44 millió forintért, valamint megújult a polgármesteri hivatal. Tavaly nyáron a vihar által okozott kár a sportcsarnoknál 63 millió forintért lett kijavítva, az orvosi rendelõ felújítása és az eszközbeszerzés most folyik 13 millióért.

Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ elmondta a megjelenteknek, hogy Körösszakál település jól látja, hogy a talpra állás egyik lehetõsége a mezõgazdasági termelés mellett a turizmus feltételeinek megteremtése. Az adósság alól való megszabadulás után a lakosságot kívánják segíteni, ezt segítik a fejlesztések, melyek tovább folytatódnak.

Tóth Attila, a megyei közgyûlés alelnöke szólt arról, hogy a megyei önkormányzat segíti azokat a közösségeket, akik tenni akarnak. Olyan beruházásokat kell megvalósítani, hogy a települések élhetõbbek legyenek. Az itt lakó emberek ne költözzenek el innen, hanem a városokból ide költözzenek. Örült a polgármester szavainak, aki elmondta, hogy a most felavatott turistaház elsõ lakói az Erdélybõl érkezõ Homorodalmás testvértelepülés lakói voltak.

Az ünnepséget színesítették a helyi nemzetiségi nyugdíjasklub énekesei és a Berekböszörménybõl érkezõ Tóth testvérek citeraszólói.

Az ünnepségen megjelentek átsétáltak a turistaház melletti udvarba, ahol Répási István református lelkipásztor megáldotta az új létesítményt, majd Ionut Negrau helyi ortodox tisztelendõ felszentelte az új épületet.

Ezt követõen a nemzetiszínû szalagot Tóth Attila, a megyei közgyûlés alelnöke, dr. Vitányi István, a térség országgyûlési képviselõje és Samók Gyula polgármester vágta át, majd a jelenlévõk megtekintették az új létesítményeket.

Az avató ünnepség után a település megvendégelte mindazokat, akik a most felavatott létesítmények létrejöttében közremûködtek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!