2024. május 13. Hétfő, Szervác, Imola.
 
Megtudtuk, változik-e a mûszaki vizsgáztatásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-26 20:36:31
Olyan új irányelvekrõl döntött a közelmúltban az Európai Unió, amelyekkel a közúti biztonságot javítanák. Egyebek mellett szigorították a mûszaki vizsgáztatók szakmai képzését, és a kilométerórák visszatekerésével kapcsolatos szankciókat is.

Új irányelv rendelkezik a kötelezõ mûszaki vizsgáztatás új szabályairól is. A régi autókat kétévente, az újakat 4 év elteltével kell vizsgáztatni - hangzott el az M1 reggeli mûsorában.

A Magyar Autóklub fõtitkárhelyettese a Ma reggelben hangsúlyozta: a most bevezetett irányelvek szinte 100 százaléka megvalósult már Magyarországon, így komolyabb gyakorlati változásokra nem kell számítaniuk az autósoknak.

Lovas Károly Róbert közölte: az elõírt számoktól ugyan a tagországok eltérhetnek, az egységesítést mégis az indokolta, hogy a jövõben a tagállamoknak el kell fogadniuk egy másik uniós országból származó mûszaki vizsga érvényességét.

Kérdésre válaszolva a Magyar Autóklub fõtitkárhelyettese kifejtette: Magyarországon 13 év felett van az autók átlagéletkora, ezek mûszaki állapota pedig többnyire közepes, de mint mondta, ennek ellenére nem valószínû, hogy a közeljövõben változtatnak a szabályokon a sûrûbb vizsgáztatás érdekében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!