2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nem sepernek annyitForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-03-28 18:41:12
Január 1-jétõl a gáztüzelõ berendezések szén-monoxid-kibocsátását is mérik a kéményseprõk.

Szakmai szempontból rossz döntés született – így vélekedik Magyar György, a kéményseprõ-ipari szolgáltatást nyújtó Fütesz Kft. ügyvezetõ igazgatója arról a belügyminisztériumi rendeletrõl, amely értelmében évente csak egyszer kell ellenõrizni és tisztítani a kéményeket a jövõben. A rendelkezés a fával, olajjal fûtõ ingatlanokat érinti. Ezeket korábban évente két alkalommal keresték fel a kéményseprõk.

A szombattól hatályos rendelet kapcsán az ügyvezetõ megjegyezte: eddig nem kaptak magyarázatot a Belügyminisztériumtól a döntés okaira. Kérdésünkre, miszerint a rendelkezés miatt nem lesz-e veszélyesebb a füstelvezetõk használata, s nem ugrik-e meg majd a fûtési szezonban a szén-monoxid-mérgezések száma, azt mondta: ha kevesebbszer ellenõriznek a szakemberek, akkor értelemszerûen megnõ a rendellenes mûködés veszélye.

– Ugyanezeket a kéményeket néhány évtizeddel ezelõtt még kéthavonta ellenõrizték a kéményseprõk. Ezt aztán lecsökkentették évi két alkalomra, a jövõben pedig évente egyszer látják majd a szakemberek az elvezetõket – mondta Magyar György, aki hozzátette: ha szükségét látja a kéményseprõ, akkor a jövõben is kötelessége az újabb vizsgálatot elrendelni. Szükség esetén ez eddig is bevett gyakorlat volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!