2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
MÁV-START - Több mint két és fél millió vasúti jegyet vettek internetenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-31 22:22:15
Több mint két és fél millió vasúti jegyet vettek interneten az utasok 2008 óta, ez mintegy négymillió utazást jelent - közölte a MÁV-START Zrt. hétfõn az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint jelenleg csaknem százezren használják rendszeresen a vasúttársaság honlapján elérhetõ online jegyvásárlási felületet. Az országban 63 vasútállomáson 113 olyan automata áll az utasok rendelkezésére, ahol át lehet venni az internetes jegyeket.

A legújabb automatákat a múlt héten helyezte üzembe a MÁV-START a kelenföldi pályaudvaron, ahol hat darab menetjegyvásárlásra és interneten kifizetett menetjegyek átvételére is alkalmas gép állt forgalomba - tájékoztatott a vasúttársaság. Az internetes jegykiadó automatákat Budapesten használják a legtöbben, a tranzakciók több mint felében a fõvárosban történik a jegyek kinyomtatása. A Keleti pályaudvar automatái a legkihasználtabbak. Belföldi utazásnál átlagosan háromezer forintot szoktak egy alkalommal fizetni az utasok, de elõfordul - ha többen utaznak együtt, vagy bérletet váltanak -, hogy tizenötezer forint feletti a vásárlás értéke.

Jelentõs lépésnek számított a rendszer fejlesztésében az otthoni jegynyomtatás, valamint az InterCityk és a gyorsvonatok esetében a mobiltelefonon vagy laptopon bemutatható QR-kódok bevezetése. Ez még gyorsabbá és kényelmesebbé tette a szolgáltatás használatát - hangsúlyozta közleményében a MÁV-START Zrt.

A vasúttársaság szerint tovább ösztönözte ennek a lehetõségnek a használatát, hogy 2013. júliusától a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése értelmében minden az interneten megvásárolt és otthon kinyomtatott, vagy elektronikusan bemutatott QR-kódos menetjegyet három százalékkal olcsóbban vehetnek meg az utasok. A MÁV-START 2008 óta biztosítja az internetes jegyvásárlás lehetõségét, aminek segítségével jelentõsen csökkenthetõ a legforgalmasabb idõszakokban a várakozási idõ a pénztáraknál, valamint akár otthon is kinyomtathatóak a menetjegyek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!