2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Péntektõl adható: sok dolgozónak lehet nagy segítség az új juttatásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-07 08:06:34
Hatályba lépett pénteken az a miniszteri rendelet, amely lehetõvé teszi, hogy a cégek 5 millió forintig adó- és járulékmentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel-törlesztését vagy lakásvásárlását - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel pénteken.

A tájékoztatás szerint a jogszabály értelmében a munkáltató ötévente maximum ötmillió forintot adhat adó- és járulékmentesen - a fizetésén kívül - a dolgozójának azért, hogy törlessze forint- vagy devizaalapú lakáshitelét. Ez az összeg azért is jelentõs, mert átlagosan 7 millió forint a magyar családok adóssága.

A közlemény kiemeli, hogy a rendelet minimális adminisztrációt igényel az érintettektõl. Az adómentesség feltételeinek utólagos vizsgálatát például a munkáltatóra bízza, és részletesen tartalmazza a munkavállalói, illetve hitelintézeti kötelezettségeket is. Fontos, hogy ha a munkáltató nem kíván foglalkozni a feltételek vizsgálatával, akkor ennek a feladatnak az elvégzését rábízhatja egy hitelintézetre is, amivel minimálisra csökkenthetõ az adminisztráció - írták.

A kormány az elmúlt négy évben már több mint félmillió devizahiteles család otthonát mentette meg. Az árfolyamgát, a végtörlesztés és a hitelek elengedéséhez kapcsolódó adómentességet egészíti ki ez az új lehetõség, amellyel a munkáltatók akár évi egymillió forinttal is hozzájárulhatnak dolgozóik életfeltételeinek adómentes támogatásához.

A kormány a személyi jövedelemadó törvény módosításával 2014. január 1-jével tette lehetõvé, hogy a cégek adómentesen támogathassák dolgozóik lakáshitel-törlesztését. A gyakorlatban felmerülõ problémákat tisztázza a most hatályba lépett miniszteri rendeletet.

Az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól szóló 15/2014 NGM-rendelet a 2014. április 3-án megjelent Magyar Közlönyben olvasható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!