2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Új idõszak következhet a plázák építésében MagyarországonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-12 09:16:29
A nemzetközi kereskedelmiingatlan-tanácsadó a világ 180 nagyvárosában mérte fel a bevásárlóközpont-fejlesztéseket, a kutatás az új, 20 ezer négyzetmétert meghaladó plázákat vette számításba, nem vizsgálta a kereskedelmi parkokat, outlet centereket.

A CBRE szerint új idõszak következhet a plázák építésében Magyarországon. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint mintegy 39 millió négyzetméternyi bevásárlóközpont épül világszerte a nagyvárosokban, ennek több mint fele Kínában, az elsõ tíz helyezett között van még Isztambul, Vuhan, Moszkva, Peking, Nanking és Kanton.

Borbély Gábor, a CBRE budapesti elemzési és tanácsadási vezetõje a közleményben leírta: Magyarországon a kiskereskedelmi fejlesztések újabb korszaka kezdõdhet meg, miután lassan megerõsödnek azok a piaci fundamentumok, amelyekre támaszkodva néhány projekt újra lendületet kaphat, komolyabb fejlesztésekre elõször Budapesten számítanak.

A közlemény szerint Európában az orosz és a török városok dominálnak: Isztambulban 27 pláza épül 1,9 millió négyzetméteren, Moszkvában pedig 1,5 millió négyzetméternyi bevásárlóközpontot adnak át a következõ három évben, mindemellett a vidéki orosz városokban történelmi csúcson állnak a fejlesztések: csak Szentpéterváron, Jekatyerinburgban, Szamarában és Novoszibirszkben 2,6 millió négyzetméteren építkeznek.

Európában 2013-ben 35 új pláza nyitott meg, közülük 26 Kelet-Európában, és csak 4 Közép-Európában és 5 Nyugat-Európában - olvasható a CBRE nemzetközi kereskedelmiingatlan-tanácsadó cég közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!