2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A Tigáz Zrt.-nél is érezték az enyhüléstForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-16 21:44:17
Az elmúlt hónapok szokatlanul meleg idõjárása komoly megtakarítást hozott a háztartások számára, hiszen a korábbiaknál jóval kevesebb energiát kellett elhasználni a fûtéshez.

Mint ahogy a napokban megírtuk, a Debreceni Hõszolgáltató Zrt. is 15 százalékkal kevesebb hõenergiát értékesített, mint korában.

Hogyan érintette az enyhe tél a térség legnagyobb gázszolgáltatóját? Kérdésünkre a Tigáz Zrt.-tõl is megkaptuk a választ. Eszerint a október és február között a lakossági ügyfélkör fogyasztásában összességében 10 százalékkal kevesebb földgáz fogyott az egy évvel korábbi azonos idõszakhoz képest az enyhe tél miatt.

Decemberig 2012 utolsó három hónapjához képest 6 százalékkal kevesebb, míg az idei év elsõ két hónapjában 15 százalékkal kevesebb volt a fogyasztás, mit egy évvel korábban. Bár az enyhébb hõmérséklet mellett egyéb tényezõk (áttérés az alternatív fûtõanyagokra, épületkorszerûsítések) is hatással lehetnek a fogyasztási szokásokra, de ezek nem számszerûsíthetõk – kaptuk a választ Száraz Gábortól, a Tigáz Zrt. sajtószóvivõjétõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!