2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
A hazai cégek harmada elbukja a megrendeléstForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-17 10:44:58
Fontos, hogy a beszállító ne csupán az árra szûkítse le az ajánlatot.

A vállalkozások jelentõs része olyan hibák miatt esik el beszerzõi megrendelésektõl, amelyek könnyûszerrel orvosolhatók lennének. A tablazat.hu megpróbálta feltárni a meghiúsult üzletkötések mögött álló legfõbb okokat.
Min csúsznak el?

A cégek több mint harmada olyan hibákon csúszik el, amelyek kevés befektetett energiával elkerülhetõk lennének.

Melyek a leggyakoribb, beszállítók által elkövetett hibák? Az ajánlatkérésre tett válasz sok esetben gyakorlatilag az árra korlátozódik, viszont egy üzlethez jóval több információ szükséges. Ezek feltárása pedig újabb felesleges köröket jelenthet az üzletkötés elõtt.

Egyre inkább elõtérbe kerül az a tendencia, hogy az ipari beszerzõk figyelembe vesznek és forintosítanak olyan tényezõket is, mint például az üzemeltetési, javítási költségek, meghibásodás esetén a leállásból keletkezett károk vagy a kapcsolódó szolgáltatások hiánya miatt felmerülõ egyéb költségek. Éppen ezért fontos, hogy a beszállító ne csupán az árra szûkítse le az ajánlatot. A négy legfontosabb szempont közt szerepelnek a termék pontos tulajdonságai, a beszerzés és üzemeltetés költségei, a kapcsolódó szolgáltatások, illetve a szállítási határidõk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!