2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A gázvezetéken huzakodtakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-22 19:18:08
Egy elhúzódó tulajdonjogi bejegyzés és egy gázvezeték áthelyezése okoz problémát.

Eredetileg január végén akarták megkezdeni a megyeszékhelyet Mikepérccsel összekötõ kerékpárút építését, azonban a mai napig nem láttak munkához. A városháza illetékesét arról kérdeztük, hogy miért késnek, hol tart az elõkészítés?
Mint megtudtuk, megvan az építési engedély és a kiviteli terv, valamint a közbeszerzési eljárás lezártát követõen a kivitelezõvel is megkötötték a vállalkozási szerzõdést.

 

Piaci áron

A beruházás 20 ingatlant érint, melybõl 2 állami, 18 magántulajdonú. Az állami földek rendelkezésre állnak. A magántulajdonú ingatlanok közül 15-re adásvételi szerzõdést kötött az önkormányzat, 3 ingatlan esetében kisajátítási eljárást folytattak le.

Két ingatlan azonos tulajdonosai felülvizsgálati eljárást kezdeményeztek, melynek nem tárgya a kisajátítás jogalapja. A per nagyságrendileg csupán pár ezer forintról folyik. Hozzávetõlegesen a piaci árnak megfelelõ összeget kértek a földtulajdonosok.

 

Voltak akadályok

A problémát a gázkiváltásra vonatkozó engedély hiánya okozza. A szolgáltató ugyanis csak akkor adja ki a hozzájárulását a munkához, amikor az érintett ingatlanról olyan tulajdoni lapot tud neki a város bemutatni, melyen tulajdonosként az önkormányzat van bejegyezve. A bejegyzés jelenleg a földhivatalnál zajlik – közölte Pajna Zoltán alpolgármester. Amint ez megvan, megindulhatnak a gépek.

A munkákat a szerzõdés hatályba lépését követõ nyolc hónap alatt kell elvégeznie a kivitelezõnek. A beruházás nettó 447.303.399 forintba kerül, 10 százalék tartalékkerettel.

A terv szerint, a fõúttól teljesen elkülönülõ, 2,6 méter széles kerékpárút hossza 4238 méter lesz, a Hosszúpályi úti leágazástól a mikepércsi Rózsás utcáig fog tartani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!