2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Elindulnak a 2014. évi közmunkaprogramokForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-30 08:51:55
Jövõ hétfõn rendben elindulnak a 2014. évi rendes közfoglalkoztatási programok, amelyek révén a tavalyihoz hasonlóan májusban több mint 140 ezer ember dolgozhat majd - írja a Magyar Nemzet keddi számában.

Jövõ hétfõn rendben elindulnak a 2014. évi rendes közfoglalkoztatási programok, amelyek révén a tavalyihoz hasonlóan májusban több mint 140 ezer ember dolgozhat majd. A közfoglalkoztatottak száma nyáron, az idénymunkák beindulásával várhatóan tovább emelkedik majd – tudta meg lapunk a Belügyminisztériumtól. A költségvetés az idei évre 183,8 milliárd forintot határozott meg a közfoglalkoztatási programokra, ami 3,9 milliárd forinttal több, mint tavaly volt. A mostani 140 ezer fõs közfoglalkoztatotti létszám a tavalyi, azonos idõszakra jellemzõ adatokkal megegyezõ, vagyis szó sincs visszaesésrõl.

A 2013 novemberétõl 2014 áprilisáig tartó téli közfoglalkoztatás keretében százezer ember munkavégzése és százezer ember képzése valósult meg, vagyis tényleges munkavégzésre 40 százalékkal több embernek lesz lehetõsége, mint télen. Ezt igazolják a számok is. Az Mfor.hu internetes gazdasági portál szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium havi költségvetési tájékoztatója szerint az elsõ negyedév végéig összesen 52,8 milliárd forintot emésztett fel a közfoglalkoztatási program, ami a teljes keretnek mindössze a 28,7 százalékát jelenti.

A Magyar Nemzet korábban a Nemzetgazdasági Minisztériumtól megtudta azt is: a közfoglalkoztatottak téli képzésének lezárulta után az év többi részében is iskolapadba ülhet a közmunkások egy része, mégpedig az Újra tanulok program révén, természetesen a téli arányoknál kisebb létszámban. Több mint egy hete tart már az a hadjárat, amelyet a balliberális pártok indítottak a kormány ellen a közmunkaprogramok kapcsán. Névtelen forrásokra hivatkozva azt állítják, elfogyott a pénz, és emiatt az év további részében töredékére csökkenhet a közfoglalkoztatottak száma.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!