2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Folytatódik a magyar pálinkaharcForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-01 08:03:48
Csatát veszítettünk, de a háború még folyik - mondta a helyettes államtitkár a közrádióban annak kapcsán, hogy Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított a szabad pálinkafõzés miatt. Hidvéghi Balázs szerint meg kell értetnünk az unióval, hogy a pálinkafõzés magyar hagyomány. Beszélt arról is, hogy a Fidesz-KDNP 10-12 hellyel számol az európai parlamenti választáson.

Tíz-tizenkét képviselõi hellyel számol az európai parlamenti választáson a Fidesz-KDNP – jelentette ki Hidvéghi Balázs külgazdasági helyettes államtitkár, európai parlamenti képviselõjelölt a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

A mi jelöltjeink valós jelöltek, akik az európai parlamenti listánkon szerepel, az brüsszeli munkára készül – tette egyértelmûvé.

Beszélt arról is: egy országjárásra készülnek a Fidesz európai parlamenti jelöltjei és vezetõ politikusai. Fontosnak nevezte az európai parlamenti választásokat, és szerinte az egyik legnagyobb kihívás az egyre  csökkenõ részvétel. Hangsúlyozta: a magyar nemzeti érdek az, hogy minél hangsúlyosabban legyünk jelen az uniós döntéshozatalban. Csak a közös, európai ügyeket kell Strasbourgba és Brüsszelbe vinni, minden más ügyben a döntést helyben kell meghozni – szögezte le.

Reményét fejezte ki, hogy egy kevésbé bürokratikus Európai Unió jön létre a választásokat követõen.

A szabad pálinkafõzés kapcsán indított kötelezettségszegési eljárás kapcsán azt mondta: meg kell mutatnunk, hogy a pálinkafõzés magyar hagyomány, és meg kell találnunk a jogi megoldást, ami ezt lehetõvé teszi. Nincs vége az ügynek, lehet, hogy egy csatát veszítettünk, de a háború még folyik – fogalmazott.

Fontosnak nevezte az Erzsébet-programot is, melyet szerinte szintén meg kell védeni. Sok olyan döntést hoztunk, sok olyan megoldásunk van, melyek kreatívak, újak, ezekért ki kell állnunk Brüsszelben – tette egyértelmûvé.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!