2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Virágporral az egészséges életértForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-03 20:52:46
A virágpor egyike a legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek, hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta ismert.

A virágpor számos elõnye közül kettõ kiemelkedõ:

1. Elveszi az étvágyat, miközben nem leszünk éhesek, így jelentõsen hozzájárul a fogyókúrához.

2. Nagy hatékonysággal képes a vastagbelet a májat és a gyomort méregteleníteni.

A virágpor egy hatékony táplálék kiegészítõ gyermekek, serdülõk és felnõttek számára bármilyen életkorban. A virágpor az egyetlen természetes élelmiszer, mely tartalmazza mind a 22 összetevõt - aminosavat -, melyekbõl az emberi test felépül.

Tény: 20 gramm nyers virágpor, kb. 900 gramm zöldség és gyümölcs tápanyagtartalmának felel meg. Gondoljunk csak bele, ez egy hihetetlen adat!

Európában végzett tanulmányok igazolták, hogy csupán virágpor és víz fogyasztásával, az ember képes hosszútávon életben maradni! A virágpor mindenki számára nagy lehetõségeket tartogat, legyen szó valamilyen betegségrõl, vagy csak egyszerûen az egészséges, hosszú betegségmentes életrõl. Napjainkban a világon, évente több mint 10.000 tonna virágport fogyasztanak el évente az emberek élelmiszerként.

A méhek kizárólag azokat a virágpor-szemeket gyûjtik össze, amelyeknek a legnagyobb a tápanyagtartalma, továbbá azokat, amelyek nitrogénben gazdagok. Kevesen tudják, de az ember számára a nitrogén sokkalta fontosabb, mint az oxigén. A méhek rászállnak a virágokra megkeresik a pollenszemeket, majd összekeverik a legjobb virágporokat egy ragacsos anyaggal. Ezt követõen belemártják hátsó lábukat és így szállítják el a virágport biztonságosan a kaptárakba. Az oldalunkon több, nagyon közeli felvételt is megnézhet a virágport gyûjtõ és szállító méhekrõl.

A virágpor az egész szervezetben fokozza a sejtszintû folyamatokat és katalizátorként ösztönzi a sejtközi anyagcserét anélkül, hogy alapvetõen módosítaná a normál élettani aktivitást. A virágpor méregteleníti a szervezetet! A virágpor sokoldalú hatásai nemcsak egyetlen specifikus élettani funkciót szabályoznak a testünkben, hanem aktiválják a szervezet biológiai rendszerét.

Oroszország elhíresült százévesei általában méhészek voltak, akiknek az étrendje nagy mennyiségû méz-maradékot tartalmazott, azaz a kaptárak alján található, virágporral telített mézet. A virágpor a mentális képességektõl kezdve a fizikai teljesítményig számtalan téren kifejti drámaian pozitív hatásait. A klinikai tesztek elvégzése alatt a gyermekek IQ-hányadosa megduplázódott és jelentõsen nõtt a stressztûrõ képesség, mind az állatok, mind az emberek esetében.

Egy egészséges ember a virágpor rendszeres fogyasztásával a következõket tapasztalhatja:

1. Védelem a vitamin-, ásványanyag- és aminosavhiány ellen, különösen terhesség, szoptatás és fokozott fizikai vagy szellemi igénybevétel esetén.

2. Optimális fizikai és szellemi teljesítményt ér el.

3. A teste nagyobb ellenállást tud kifejteni a külsõ behatásokkal szemben, erõsebb lesz az immunrendszer.

4. Megelõz bármilyen anyagcserezavart, ami a késõbbiekben különbözõ súlyos betegségeket idézhetne elõ.

A virágpor biztosítja a szervezetünknek azokat a kémiai anyagokat, amelyek a mirigyeket, az izmokat, a hajat és a létfontosságú szerveket alkotják. A virágpor az elhasználódott sejtek vagy szövetek regenerálódásához szükséges anyagokat is tartalmazza. Többek között emiatt van jelen ma már számos elismert arckrémben.

A virágpor rendkívüli módon hat a gyomor- és bélfunkciókra, krónikus székrekedés és egyes esetekben olyan hasmenés ellen is hatékony, amely ellenáll a szintetikus antibiotikummal végzett kezeléseknek.  A virágpor szabályozza a bélmûködést a káros baktériumok legyengítésével vagy elpusztításával, miközben a bélflóra hasznos baktériumainak növekedését elõsegíti. A virágpor rendkívül értékes adaptogén, mivel egyformán támogatja a súlygyarapodást és súlyvesztést, csökkenti a magas vérnyomást és serkenti az anyagcsere funkciókat.

2-3 evõkanál nyers virágpor elfogyasztása után, jóllakottnak érezzük magunkat, akár egy fél napon keresztül sem vagyunk éhesek, miközben erõt és energiát érzünk, így a virágpor képes megtámogatni fogyókúránkat is. A virágpor semlegesíti a különbözõ toxinok, környezeti mérgek, szintetikus anyagok és élelmiszer adalékanyagok katabolikus hatását, ezáltal támogatja az egészséges sejtek termelõdését, gondoskodik a jobb egészségi állapotról és a hosszabb élettartamról. A nyers virágpor terápiás szempontból jobb, mint a méz, képességei a méhpempõnek a szintjét érik el.

A fent leírtak leírtak jelentõs része, csak a nyers virágporra vonatkozik, a szárított virágpor a szárítás során sokat veszít képességeibõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!