2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Itt-ott porzik a határForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-07 13:17:11
A megyét jellemzõ 100-150 milliméternyi csapadékhiány némileg mérséklõdött.

A megye útjait járva szembeötlõ jelenség, hogy helyenként bizony valósággal porzik a határ. Szakemberekkel beszélgetve kiderült, hogy bár látszólag tényleg nagy a baj, valójában azonban kétarcú a helyzet.
Hol esett, hol nem

„Áprilisban a megyénkben lehullott csapadék mennyisége átlagosan 41 milliméter volt, azonban hatalmas szóródásokkal érkezett (vagy nem érkezett) az égi áldás. Példa erre, hogy míg az elmúlt hónapban Nyírábrányban mindössze 10-12 milliméter esõ esett, Darvason 80 milliméternyi áztatta a földeket. Sajnos a települések határában az egyes határrészek között is számottevõ különbségek mutatkoznak. A biharkeresztesi határ egyik felét például jól megáztatta az esõ, miközben a másik felén szinte porzik a talaj” – mondta el a Napló érdeklõdésére Kiss Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal földmûvelési igazgatója.

Hozzátette, hogy sok hasonló helyzetben lévõ település van a megyében, melynek területén a korábbi 100-150 milliméternyi csapadékhiány 80-100 milliméterre mérséklõdött a közelmúlt esõzéseinek köszönhetõen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!