2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Lelkészbeiktató istentisztelet NyíracsádonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-07 13:38:21
Komor Csaba személyében 50 év után újra helyben beiktatott lelkésze van a nyíracsádi református gyülekezetnek.

A lelkészbeiktató istentiszteleten, melyre május 4-én, vasárnap délután került sor, hívek népes serege töltötte meg a fõtéren álló Árpád-kori református mûemlék templomot. Azok is kitartottak, akiknek benn már nem jutott hely. A szeles, hûvös idõjárás ellenére a templom melletti harangláb alatt, kivetítõn követték a szertartás menetét. Az egybegyûltek elõször dr. Bölcskei Gusztáv püspök igehirdetését hallgatták meg, majd a beiktatási szolgálat következett, amit Szabadi Árpád, a Hajdúvidéki Református Egyházmegye esperese végzett.
Áldáskívánság

Ezt követõen az egyházmegyei palástos lelkészek, köztük Tamás Gergely és Tamás Annamária nyíracsádi születésû lelkészek, valamint a helyi és környékbeli római és görögkatolikus egyházközségek vezetõinek áldáskívánsága, majd világi vezetõk, végül dr. Nagy János Nyíracsád község polgármesterének köszöntése következett.

A köszöntések után Komor Csaba emelkedett a szószékre, s tartotta meg immár beiktatott lelkészként elsõ igehirdetését. A lelkészbeiktató istentisztelet végén a magyar és a székely Himnusz csodálatos dallamától zengett a református templom. Az ünnepi alkalom szeretetvendégséggel ért véget a mûvelõdési házban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!