2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megötszöröznék az anyasági támogatástForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-08 11:46:36
A demográfiai program egyik, még meg nem valósult fontos eleme az összeg növelése a jelenlegi 64 125 forintról 300 ezer forintra - emlékeztetett a Magyar Nemzetben Révész Máriusz, a program kidolgozásáért felelõs munkacsoport korábbi vezetõje. A fideszes politikus a javaslatok közül kiemelte a gyed rugalmasabbá tételét is.

Többszörösére nõhet az elsõ gyermek születésekor járó anyasági támogatás összege – írja a Magyar Nemzet. Errõl Révész Máriusz, a demográfiai program kidolgozásáért felelõs munkacsoport korábbi vezetõje beszélt a lapnak. Szerinte a programnak több olyan eleme is van, amelyet a kormány nem vetett el, de forrásigényük miatt csak fokozatosan lehet bevezetni. A program még meg nem valósult egyik fontos eleme az anyasági támogatás összegének növelése, a jelenlegi 64 125 forintról 300 ezer forintra.

A fideszes politikus a javaslatok közül megemlítette még a gyed rugalmasabbá tételét. Szerinte lehetõvé kellene tenni, hogy akár 1,5 év alatt is felvehetõ legyen a teljes összeg, ha az édesanya ezt követõen vissza tud menni dolgozni. Ugyancsak fontosnak nevezte a bölcsõdefejlesztéseket és a munkahelyi családi napközik létrehozásának ösztönzését.

A lakhatási megoldások orvoslására javasolták a szocpol és a használt lakások vásárlását támogató félszocpol bevezetését, illetve kiterjesztését.

A nemzetgazdasági tárcánál a lapnak elmondták, hogy tervezik az otthonteremtési támogatás kiterjesztését, a részletekrõl azonban a kormány döntése elõtt nem kívántak beszámolni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!