2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Érettségi – Rendben lezajlottak az angol írásbelikForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-09 08:52:19
Rendben lezajlottak az angol írásbeli érettségik csütörtökön országszerte, az Oktatási Hivatalhoz a vizsgákkal kapcsolatban észrevétel, bejelentés nem érkezett – közölte a köznevelési államtitkárság az MTI-vel. A tavaszi vizsgák elsõ hete pénteken a német írásbelikkel zárul.

Angolból középszinten 1178 helyszínen 54 314-en, emelt szinten 122 helyszínen 9809-en vizsgáztak.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülõ részbõl állt.

Középszinten az írásbeli vizsga 180 perces volt, ebbõl az elsõ részre, az olvasott szöveg értése feladataira 60 perc, a második részre, a nyelvhelyesség feladatsorának megoldására 30 perc állt rendelkezésre. A szünet után a vizsgázók 30 percet kaptak a hallott szöveg értése feladataira, végül 60 percet az íráskészség feladatsorára.

Az emelt szintû írásbeli vizsga teljes idõtartama 240 perc. A vizsgán az elõzõekben is felsorolt vizsgaösszetevõk szerepeltek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható idõ sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc volt.

Az egyes vizsgaösszetevõk értékelése emelt és középszinten is egymástól független, és a feladatok megoldását központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján értékelik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!