2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Óvoda vizsga, leendõ iskolások búcsúztatása KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-12 11:04:07
Évtizedek óta hagyomány, hogy a kis óvodások is köszöntik az édesanyákat, nagymamákat, keresztanyukákat május elején.

Ez alkalommal azt is bemutatják a megjelent vendégeknek, hogy mit tanultak az oviban, közben elbúcsúznak azoktól a társaiktól, aki õsszel szeptemberben már nem lesznek óvodások, mert iskolába mennek.

A szépen feldíszített kultúrházban volt az ünnepség. A kis és nagycsoportosok verseltek, énekeltek Pántya Józsefné és Varga Angéla óvó nénik irányításával.
Nagyon szép szokás, hogy azok a gyerekek, akik befejezik, az óvodát elbúcsúznak az óvó néniktõl, a dajkáktól és a náluk fiatalabb társaiktól. A színpadon szépen feldíszített „Hatos számot” jelképezõ kapun átlépve, miután ma vállukra akasztották a búcsúzást jelképezõ tarisznyát mondtak egyenként búcsút.

Az ünnepség befejezéseként a kis ovisok virágcsokrokkal köszönték meg az óvó nénik és segítõik lelkiismeretes munkáját. Késõbb pedig Tarsoly Attila polgármester és dr. Illés-Tóth Zoltán jegyzõ ajándékokkal kedveskedtek az óvodásoknak.

Amikor pedig az ünnepségen megjelent édesanyák hazafelé indultak Tarsoly Attila megajándékozta õket egy cserép virággal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!