2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Itt-ott pusztított a jégForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-20 12:41:54
A megyénk viszonylag olcsón megúszta az elmúlt hét viharos idõjárását.

A múlt hét viharos idõjárása kapcsán túl sok bejelentés egyelõre nem érkezett a megyei kormányhivatal földmûvelési igazgatóságára, ez azonban egyáltalán nem vigasztalja azokat a gazdákat, akiket kisebb-nagyobb kár ért.
Sovány vigasz

Az elmúlt napok legnagyobb vesztesei azok a Debrecen környéki ültetvény-tulajdonosok, akiknek a meggy-, illetve az almaültetvényeiben csaknem száz százalékos fagykár keletkezett.

– Május ötrõl hatra virradóra fõként egyes fagyzugos helyeken mínuszokat mutattak a hõmérõk és ez nyomot hagyott a cseresznye-, a meggy- és az almaültetvényeken. Ugyanakkor olyan település is van a megyében (például Berettyóújfalu), ahol a gazdák továbbra is áhítanák az esõt, de a héten helyette nagy valószínûséggel kánikula érkezik. Utóbbinak leginkább azok a sárréti gazdálkodók örülhetnek (Szerep és Sárrétudvari mélyen fekvõ részein), akiknek a vetésén most még foltokban áll a víz. Ezeket az elöntéseket a harminc fokos meleg pillanatok alatt eltünteti majd – jellemezte a megyén belüli szélsõségeket Kiss Zoltán, a megyei kormányhivatal földmûvelési igazgatója.

A szakember úgy fogalmazott, hogy megyénk összességében nem jött ki rosszul a múlt heti viharos idõjárásból, bár akit kár ért, annak ez sovány vigasz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!