2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Zengett a lélek a népdalversenyenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-23 18:05:33
Több évtizedes hagyományt tart életben a berettyóújfalui zeneiskola.

A zeneiskola minden tavasszal megrendezi a népdaléneklési versenyt. Az idei a város önkormányzatának felkarolásával új helyszínen, a Makk Kálmán Moziban zajlott – tudtuk meg Törõ Ferenc igazgatótól. A versenyt Muraközi István polgármester nyitotta meg, aki azon túl, hogy köszöntötte a mintegy 80 versenyzõt és felkészítõ tanáraikat, örömét fejezte ki amiatt, hogy a néptánc és népdal továbbörökítését a közszolgálati televízió is fontosnak tartja, s ezért már határokon átívelõ vetélkedõket is szerveznek. A mostani, a városi önkormányzat cége szervezésében megrendezett verseny „Zeng a lélek” címen vonul be a kulturális események történetébe.
Értékes díjakért

A mintegy 80 diák 7 korcsoportban versenyzett: egy szabadon választott és a négy kötelezõ népdalból két dalt adtak elõ. A zsûri öt tagból állt: Sáriné Szebenyi Judit, Szilágyi Péterné, Harsányiné Németi Szilvia, Kórodi Mariann és Dobos Gyöngyi alkotta az ítészek csapatát.

A nívós megmérettetés értékes díjakért folyt, a fellépõk korosztályuknak megfelelõen, gyurmakészletet, puzzle-t, zselés tollakat, míg a nagyobbak a zenéhez kapcsolódó eszközöket vehettek át.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!