2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Feljelentik az edelényi polgármestertForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-04 14:12:41
"Terhességük alatt gyógyszert szednek, így szándékosan ártanak gyermekeiknek roma asszonyok több településen, hogy emelt szintû családi pótlékot kaphassanak" - a többi között ezt állította Molnár Oszkár edelényi polgármester.

A polgármester vállalja nyilatkozatát. Az általa megjelölt településeken tiltakoznak a feltételezés ellen. A szendrõládi háziorvos szerint valóban több a beteg gyerek a körzetében, de ennek okát a rossz életszínvonalban látja. A kisebbségi képviselõk tiltakoznak, a szendrõládiak bírósághoz fordulnak rágalmazásért.

"A cigányok által többségében lakott településeken, például Lakon, például Szendrõládon a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni" - a többi között ezt mondta az edelényi polgármester a júniusi testületi ülésen. A felvétel augusztus közepén felkerült az egyik videomegosztó oldalra az interneten.

A polgármester kijelentései között az is szerepelt: "utánajártam, és igaz, gumikalapáccsal veri a terhes nõ a hasát, azért, hogy nyomorék gyereket szüljön". Molnár Oszkár, aki egyben fideszes országgyûlési képviselõ, a Független Hírügynökségnek csütörtökön azt mondta: minden szavát vállalja.

"Ezek tények, amikrõl én beszélek, és azért, mert én ezt nyilvánosan el merem mondani, azt gondolom, minden politikusnak õszintén és nyilvánosan el kellene mondani adott témáról a véleményét, nem pedig szõnyeg alá söpörni a különbözõ problémákat" - mondta a polgármester, aki bizonyítékkal nem szolgált, de állította, információit egy környékbeli orvostól és védõnõktõl szerezte be.

 

 

Az egyik érintett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, Lakon a Független Hírügynökség tudósítója sem az orvost, sem a polgármestert nem érte el. A védõnõ nem nyilatkozott, telefonon azt mondta, ha volna is ilyen tapasztalata, nem adhatna információt, mert titoktartási kötelezettsége van.

A másik megjelölt településen, Szendrõládon visszautasítják az edelényi polgármester feltételezését. Joó Istvánné polgármester a Független Hírügynökségnek elmondta: az edelényi polgármester nyilatkozata megalapozatlan, ezt a védõnõk is alátámasztják. A helyiek szerint több mint hétszáz gyerek él a faluban, emelt szintû családi pótlékot közülük csak tucatnyian kapnak, számuk az utóbbi években nem nõtt.

A helyi háziorvos cáfolta, hogy a rendelõjébõl került volna ki az információ. Daher Pierre tapasztalata szerint azonban a nagyon fiatalon, többször szült anyák gyerekei között gyakoribbak a fejlõdési rendellenességek. Ennek azonban szerinte elsõsorban a rossz életszínvonal az oka.

A kijelentés miatt a szendrõládi kisebbségi képviselõk feljelentést tesznek az edelényi polgármester ellen. Molnár Oszkár közölte: nem mond le tisztségeirõl. A Fidesz szóvivõje nem nyilatkozott az ügyben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!