2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Szendvicspanelbe rejtett cigarettaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-30 14:45:10
A csempészek leleményességérõl tett tanúbizonyságot az az újfehértói férfi, aki szendvicspanelekbe rejtve próbált adózatlan dohányárut szállítani. A „rakomány” értéke meghaladja a 10 millió forintot.

A NAV pénzügyi nyomozói a pénzügyõr járõrökkel hajnali ellenõrzéseket hajtottak végre az Ártándi határátkelõ elõtt, amikor megállítottak egy tehergépjármûvet. A jármû átvizsgálása során hamar kiderült, hogy a szállított szendvicspanelek bélése „speciális”. A könnyedén lefejthetõ habszivacs alatt ugyanis tizenkét és félezer doboz adójegy nélküli cigaretta lapult adta hírül dr. Jánvári-Stefán Regina százados, a NAV Észak-alföldi Regionális Bûnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.



Az ügyben jelentõs vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bûntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 35 éves férfit. A bûncselekmény büntetési tétele egytõl öt évig terjedõ szabadságvesztés.

A gépjármû nem elõször szállított hasonló jellegû árut. 2011 decemberében egy ellenõrzés során tizenkétezerezer doboz adózatlan cigarettát találtak benne.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!