2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Hagyományõrzõ ünnep ZsákánForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2009-09-06 19:57:17
Élettel telt meg a zsákai Rhédey Kastély szeptember 5-én. A bihari falucskában a III. Térségi Hagyományõrzõ mesterségek ünnepét tartották meg ezen a napon.

Délelõtt népi mesterségek bemutatása és gyakorlása volt a program a "Mesterségek utcájában", valamint birkapörkölt fõzõ versenyen mérhették össze tudásukat a bográcsozás szerelmesei. Délután kulturális programok szórakoztatták a közönséget. Fellépett a Csökmõi Népdalkör, majd a Leg a Láb Alapfokú Mûvészeti Iskola zsákai tanulói magyar és román táncokat mutattak be. A gyerekeknek zenés mûsort adott Döge Csaba és Gál István. Õket követte a színpadon az Abakusz Gyermekszínjátszó Kör. Izgalmat hozott a programba a kung-fu bemutató, majd némi erotikát a Jázmin Hastánccsoport. A napot a Cheopsz együttes zárta, akik zenéjükkel táncra buzdították a közönséget.

Galéria
Hozzászólások
Beküldte: Evettke (2009-09-06 21:52:41)

Sajnos  Zsákán is a régi mesterségek iránt elég gyér volt az érdeklõdés, de ez  az összes programra érvényes. Jól látszik a fényképen is, hogy egy-két eltévedt ember (gyermek) állt meg az "erotikus" hölgyek elõtt. A program szervezõit viszont dicséret illeti.

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!