2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Jóízûen fogyasszunk, de csak egészségesetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-05 09:17:07
A magyarok 60 százaléka „haspók-típusú” fogyasztó; azt eszi, ami jólesik.

Vaszkó László, az Agri-Corn Kft. ügyvezetõje egy éve a kamara exportösztönzõ útján vett részt Prágában, szerdán pedig cseh partnerükkel már alá is írtak egy együttmûködési megállapodást arról, hogy a cseh sütõipari cég az általuk kifejlesztett gluténmentes élelmiszereket használja.
Komoly kihívás

Miklósy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a magyar-cseh vállalkozói sikertörténet kapcsán arról beszélt, nem volt helyes, hogy a rendszerváltozást követõen mindkét ország nyugat felé fordult, és az évszázados múltra visszatekintõ kétoldalú üzleti kapcsolatokra kevesebb figyelem jutott.

Szakály Zoltán, a Debreceni Egyetem tanára elõadásában olyan kérdésekre kereste a választ, hogy mik azok a funkcionális élelmiszerek és milyen fogyasztói igények mutatkoznak irántuk. Mint fogalmazott, bár a világ felgyorsult, az életünk streszessebb lett, új civilizációs betegségek jelentek meg, a táplálkozási szokások nem követték ezeket a változásokat. Mint mondta, a funkcionális élelmiszerek fogyasztása elsõdlegesen a megelõzést szolgálja, a betegségek kezelése egy másik terület.

– A magyarok 60 százaléka haspók-típusú fogyasztó, azaz, azt eszik, ami jólesik neki. Miután pedig az emberektõl aligha várható el az, hogy lemondjanak az evés élvezetérõl az egészségmegõrzésért cserébe, a funkcionális élelmiszereknek olyannak kell lenniük, amit élvezettel fogyasztunk, de közben egészségesek is – mondta a szakember.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!