2024. április 27. Szombat, Zita.
 
MVH: megkezdõdött a szõlõültetvény szerkezetátalakítási támogatás kifizetéseForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-06 11:35:09
Megkezdte a szõlõültetvény szerkezetátalakítási és -átállítási támogatások kifizetését a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), e célra 3,46 milliárd forintos keret áll rendelkezésre uniós forrásból – közölte az MVH csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a támogatási kérelmeket ez év április 1-jétõl lehetett benyújtani az MVH-hoz. Az adminisztratív és a helyszíni ellenõrzések alapján az MVH most 27 szõlész-borász számára összesen 147,4 millió forint átutalásával a héten megkezdte a kifizetést.

A szõlõtermelés szerkezetének javítása elõsegítésére és ösztönzésére az uniós tagállamok támogatást adhatnak az Európai Mezõgazdasági Garancia Alap terhére (EMVA). A támogatás mértéke a létesítendõ szõlõültetvény helyétõl és fajtájától függõen 50 és 75 százalék között mozog.

A támogatás igénybevételéhez a borvidéki terv alapján egyéni tervet kell készíteni. Az egyéni tervet a 2013/2014 borpiaci évtõl kezdõdõen minden borpiaci év november 2. és november 30. közötti idõszakban lehet benyújtani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!