2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ha hosszú hétvége, akkor fokozott rendõri jelenlétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-06 12:00:27
A megye közútjain a „pünkösdi” hosszú hétvége ideje alatt TISPOL ellenõrzéssel egybekötött fokozott rendõri jelenlétre kell számítani 2014. június 5-e és 2014. június 10-e közötti idõszakban.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a nemzetközi ünnepek alkalmával közútjainkon megnövekszik a forgalom. A Rendõrség a hosszú hétvége alatt fokozott figyelmet fordít az ittas állapotban közlekedõ vagy agresszív, szabályszegõ, gyorshajtó sofõrök forgalomból történõ kiszûrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenõrzésére.

A figyelem a gépjármûvezetõk mellett kiterjed a motorkerékpárosokra, a segédmotoros-kerékpárosokra és a kerékpárosokra is.

A rendõrök a megjelölt idõszakban kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekbiztonsági rendszerek, a bukósisak elõírásszerû használatának szabályaira, valamint a mobiltelefont szabálytalanul használók kiszûrésére.

Az ittasan okozott balesetek megelõzése érdekében a rendõri intézkedések alkalmával a jármûvezetõk ittasság ellenõrzésre is számíthatnak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság felhívja a közúti közlekedésben résztvevõk figyelmét, hogy a közlekedési balesetek bekövetkezésének kockázatát növeli az alkoholfogyasztás. A rendõrség kéri a jármûvezetõket, hogy maguk és mások biztonságának megõrzése, valamint a balesetek megelõzése érdekében tanúsítsanak önmérsékletet és szeszesital fogyasztását követõen soha ne vegyenek részt a közúti forgalomban.

A rendõrség célja a közlekedési balesetek megelõzése, a zavartalan közlekedés biztosítása, valamint a közlekedésben résztvevõk biztonságérzetének növelése.

Biztonságos és balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!