2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Félmilliárdos útfelújítás kezdõdik a megyébenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-07 15:26:43
Újabb négy hajdú-bihari útszakaszon kezdõdik felújítás mintegy 507 millió forint értékben; a mûszaki átadás decemberre várható.

A munkálatokkal közvetlenül mintegy 66 ezer ember mindennapi közlekedése válik könnyebbé.

Újabb négy hajdú-bihari útszakaszon kezdõdik felújítás mintegy 507 millió forint értékben; a mûszaki átadás decemberre várható – tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Az uniós pénzbõl négy, együttesen 17,6 kilométernyi útszakaszt javítanak meg a megye nyugati részén. Az Észak-Alföldön összesen 20, Hajdú-Bihar megyében 5 projekt keretében újulnak meg idén a négy és öt számjegyû utak. Az útszakaszok felújítására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szabályos közbeszerzési eljárás keretében a COLAS-Építõ Zrt.-t és a Nemzetközi Vegyépszer Zrt.-t választotta ki.

A kivitelezõk felújítják a Tiszafüred–Polgár összekötõ út (3315-ös út) tiszacsegei bel- és külterületi szakaszát, a Balmazújváros–Hajdúszoboszló összekötõ út (3321-es út) Balmazújváros és a 33-as út közötti szakaszát, a Polgár–Hajdúnánás összekötõ út (3501-es út) egy közel öt kilométeres szakaszát, valamint a Tiszavasvári–Hajdúböszörmény összekötõ út (3502-es út) Hajdúnánás és Hajdúdorog közötti teljes szakaszát. A kivitelezõ mind a négy érintett útszakaszon kicseréli a pályaszerkezetet, s a burkolatot a forgalmi terhelésnek megfelelõen méretezett két réteg aszfalttal erõsíti meg.

A vasúti átjáróknál fényvisszaverõ prizmákat helyez a burkolatba, a hidaknál új szalagkorlátokat telepít. A felújítás kiterjed az árkok és átereszek tisztítására, új jelzõtáblák kihelyezésére, az autóbuszmegállók kijavítására és szabványosítására, valamint a padkák rendezésére is.

Hozzászólások
Beküldte: Evettke (2009-09-08 21:20:50)

Talán úgy kellett volna írni, hogy"Újabb négy hajdú utszakaszon kezdõdik a felújítás", mintha a bihari rész az nem is tartozna a megyéhez? - pedig itt is vannak igen rossz utak!

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!