2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Diákmunka – Az aktuális szabályokra hívja fel a figyelmet egy tanácsadóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-14 16:15:26
A nyári szünetben sok tízezer diák keres nyári munkalehetõséget, és bár a diákmunkások alkalmazásának szabályai a munka jellegétõl és idõtartamától függõen sokfélék lehetnek, a foglalkoztatók sokszor nincsenek tisztában a részletekkel – hangsúlyozza a BDO gazdasági tanácsadó cég csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hagyományos munkaszerzõdés esetén a munkaviszony létesítésének feltétele a betöltött 16. életév, kiskorúak esetén szülõi hozzájárulás is. Iskolai szünet alatt azonban már 15 éves nappali tagozatos diákok is foglalkoztathatók. A hagyományos munkaszerzõdés esetében az alapbérnek el kell érnie a minimálbér összegét, amely a havi béres foglalkoztatás esetén 101 500 forint, óradíjas foglalkoztatásnál 584 forint óránként.

Munkaviszony esetében ki lehet használni azt a lehetõséget, hogy pályakezdõknél a munkáltatónak bruttó 100 ezer forintig 180 biztosítási napig nem kell megfizetnie a 28,5 százalékos adóterhet. Emellett egészen 25 éves korig a munkaviszony hosszától függetlenül a munkáltatói adóteher felét szintén elengedi a szabályozás – derül ki a tájékoztatásból.

Gyakori hiba a késõi bejelentés – hangsúlyozza a közleményben Máriás Attila, a BDO Magyarország HR üzletágának vezetõ munkaügyi tanácsadó partnere, hozzátéve: ezt a foglalkoztatónak elõre, de legkésõbb a tényleges foglalkoztatás megkezdéséig meg kell tennie. A munkáltatók emellett hajlamosak elfelejteni, hogy munkaviszonyban a diákok is jogosultak az éves szabadság idõarányos részére, sõt a fiatal munkavállalók pótszabadságra is.

Egy másik típusú jogviszonnyal, az egyszerûsített foglalkoztatással fõleg a turisztikai vagy mezõgazdasági idénymunka, illetve egyéb alkalmi munkák esetében élnek a munkáltatók. Elõnye, hogy a munkavállalót nem terheli járulékfizetési kötelezettség, a munkáltató pedig – függetlenül a kifizetett munkabértõl – alkalmi munka esetén napi ezer, míg idénymunka esetén napi 500 forint egységes közterhet fizet. Egyszerûsített foglalkoztatás esetében a kötelezõ alapbér a minimálbér 85 százalékának, garantált bérminimum esetén 87 százalékának megfelelõ összeg.

Az iskolaszövetkezeteken keresztül létesített munkaviszony esetében a munkaszerzõdést az aktív nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkezõ diák az iskolaszövetkezettel köti meg, a munkáltató és az iskolaszövetkezet pedig polgári jogi szerzõdést köt.

Járulékfizetési kötelezettséget ez a foglalkoztatási mód egyáltalán nem eredményez, és a munkavállalónak is csak a 16 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetnie iskolaszövetkezeti jövedelme után. Az adóelõleget a szövetkezet vonja le, de a diáknak errõl bevallást kell benyújtania a következõ év május 20-ig.

Az iskolaszövetkezeti munkavállalót fogadó munkáltatónak nincsen bejelentési kötelezettsége a foglalkoztatást illetõen, ám a munkaidõvel kapcsolatos szabályok, a munkaidõ-beosztás és munkaidõ-nyilvántartás betartása egyértelmûen az õ felelõssége.

A BDO közleménye felhívja a figyelmet: amennyiben a tevékenységbõl származó, tárgyhavi járulékalapot képezõ jövedelem eléri a minimálbér 30 százalékát, 30 450 forintot, illetõleg naptári napokra annak harmincad részét, úgy biztosítási jogviszony keletkezik, azaz be kell jelenteni.

A megbízási szerzõdéseket önálló tevékenységként végzett nyári munka esetén alkalmazzák a foglalkoztatók. Elõnye, hogy ha a tárgyhavi járulékalapot képezõ jövedelem nem éri el a minimálbér 30 százalékát, illetõleg naptári napokra annak harmincad részét, a jogviszony nem minõsül biztosítási jogviszonynak, vagyis nem kell bejelenteni. Hátránya a megbízási szerzõdésnek ugyanakkor, hogy viszonylag kevés olyan foglalkoztatási lehetõség van, ahol jogszerûen élhet ezzel a foglalkoztató.

A foglalkoztatók gyakran úgy gondolják, hogy ha 1-2 napos jogviszonyról van szó, megfelelõ lehet a megbízási szerzõdés is, bár a jogviszony tényleges jegyei alapján munkaviszonynak minõsül. Ha a munkaügyi hatóság vagy az adóhatóság megítélése szerint a megbízási szerzõdés munkaviszonyt leplez, azt mindkét hatóság jogosult átminõsíteni – hívja fel a figyelmet a BDO Magyarország szakértõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!