2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Kormányszóvivõ: 1,5 milliárdot szán a kormány szúnyogirtásraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-15 12:21:36
A kormány 1,5 milliárd forintot szán szúnyogirtásra, mert Budapesten és további 700 településen szúnyoginvázióra lehet számítani – jelentette be Kurucz Éva kormányszóvivõ pénteken Budakeszin.

A farkashegyi repülõtéren tartott sajtótájékoztatón Kurucz Éva azt mondta, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adatai alapján szúnyoginvázióra lehet számítani, a rajzás megelõzése azonnali beavatkozást igényel, ezért a kormány meghatározta az országos szúnyoggyérítési program központi megvalósításához szükséges teendõket.

Ennek értelmében az önkormányzatok helyett az állam végzi el a feladatot másfél milliárd forintból, a rendkívüli kormányzati döntésekre szánt keretbõl.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság vezetõje azt mondta, korábban az önkormányzatok látták el ezt a feladatot, de nem voltak összehangolva a szúnyogirtások, ezért azok sokszor hatástalanok voltak. A 2013-as dunai árvíz után viszont jól mûködött a központi irányítás, ezért döntöttek e módszer újbóli alkalmazása mellett.

A tervek szerint a 1,5 milliárd forintból 2-6 alkalommal végeznek szúnyogirtást 450 ezer hektáron légi kémiai, 350 ezer hektáron földi kémiai és 20 ezer hektáron biológiai módszerrel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!