2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Milliárdos fejlesztésbe foghat a Greiner Bio-One Hungary Kft. MosonmagyaróváronForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-18 10:35:59
Az osztrák tulajdonos egy hónapon belül dönt arról, Mosonmagyaróváron valósítja-e meg a Greiner Bio-One Hungary Kft. egy-másfél milliárd forintos fejlesztését, mellyel 8 ezerrõl 10 ezer négyzetméter fölé emelkedhet a gyártóterület, a jelenleg 140-es létszám pedig 40-60 munkavállalóval bõvülhet. A cég fõ profilja a laboratóriumi eszközök gyártása.

Egy-másfél milliárd forintos fejlesztésre készül a Greiner Bio-One Hungary Kft., az osztrák tulajdonosok egy hónapon belül dönthetnek arról, hogy Mosonmagyaróváron vagy egy tengerentúli telephelyen lesz a beruházás - közölte az MTI-vel Balogh László, a társaság ügyvezetõje.

Mint elmondta: a fejlesztéssel 8 ezerrõl 10 ezer négyzetméter fölé emelkedne gyártóterületük, a jelenleg 140-es létszám pedig 40-60 munkavállalóval bõvülne. Az új gyáregységben elsõsorban a most is a fõ profilt adó petricsészéket, emellett pedig más, a laboratóriumi tevékenységeket kiszolgáló termékeket állítanának elõ.

Balogh László megjegyezte: a magyarországi telephely-fejlesztés mellett szólna az alacsonyabb munkaerõ-költség mellett az is, ha sikerülne uniós és kormányzati forrásból támogatást nyerni a projekthez. A rivális helyszín elõnye viszont az, hogy egy nagy piacot tudnának kisebb szállítási költséggel kiszolgálni. Az ügyvezetõ közlése szerint a fejlesztés tervezési, engedélyeztetési munkái már megkezdõdtek, így tulajdonosi döntés esetén azonnal megkezdhetik a kivitelezést, így jövõre el is indulhatna a termelés az új üzemben.

Kitért arra is: jóval az indulás elõtt el kell kezdeni az új munkatársak toborzását, hiszen a térségben gyakorlatilag nulla a munkanélküliség, a felveendõ alkalmazottak több mint egyharmadát pedig szakképzettséget igénylõ munkakörbe szerzõdtetnék. A fennállásának huszonötödik évfordulóját idén ünneplõ Greiner Bio-One Hungary Kft. a mintegy másfél évszázados múltra visszatekintõ Greiner-csoport 1963-ban alapított egészségügyi részlegének elsõ leányvállalata volt a vasfüggöny keleti oldalán.

Az osztrák családi vállalatbirodalom tulajdonában lévõ mosonmagyaróvári telephelyen kezdetben virágcserepet gyártottak, majd 1995-ben indult el a petricsésze-fröccsöntés. Ebbõl a termékbõl most évi 150-160 millió darab készül itt. Emellett termékeik adják a zárt vérvételi rendszerek hazai forgalmának mintegy kétharmadát.

A Greiner Bio-One Hungary Kft. tavalyi árbevétele 3,612 milliárd forint volt, az idei terv az ügyvezetõ tájékoztatása szerint 3,924 milliárd forint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!