2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Egy év tíz hónap börtönt kapott a vesztegetõ pénzügyõrForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-18 11:41:40
A Debreceni Ítélõtábla Ficsór Gabriella vezette tanácsa hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bûntette miatt egy év tíz hónap szabadságvesztésre ítélt egy volt pénzügyõrt, a vesztegetési ügy harmadrendû vádlottját, tíz hónappal súlyosítva a Nyíregyházi Törvényszék elsõ fokú ítéletét – közölte a táblabíróság szóvivõje kedden az MTI-vel.

Fórizs Ildikó tájékoztatása szerint a vádlott legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az elsõ fokú ítéletnek a 400 ezer forint vagyonelkobzásra vonatkozó részét helybenhagyták.

Az ítélõtábla további három vádlott – köztük két volt pénzügyõr – esetében hatályon kívül helyezte az elsõfokú bíróság felmentõ ítéletét, és új eljárás lefolytatására kötelezte a Nyíregyházi Törvényszéket. A többi vádlott esetében a táblabíróság helybenhagyta a felmentõ ítéletet.

A vádirat szerint a pénzügyõrök több esetben tudtak arról, hogy az ügyben elsõ fokon ugyancsak felmentett vádlottak magyar adójegy és zárjegy nélküli cigarettát akarnak Magyarországra hozni, és ebben nyújtottak nekik segítséget. (Közülük kettõt érint az új elsõ fokú eljárás elrendelése.)

A jogerõsen elítélt pénzügyõr a felettesének, a szlovák-ukrán-román-magyar határszakaszon történõ vámellenõrzés levezénylésével megbízott parancsnokának ígért vagyoni elõnyt, hogy a kötelességét megszegje. Azt kérte, hogy a parancsnok a határszakasz egyes részeire bizonyos idõszakokban ne vezényeljen járõröket, s ezért alkalmanként 200 ezer forintot ajánlott fel. A parancsnok azonban feljelentette a vádlottat.

Az ítélõtábla indoklása szerint annak ellenére, hogy a vádlott beismerte a cselekményét és megbánást tanúsított, az általános megelõzés miatt a súlyosítás szükséges volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!