2024. május 13. Hétfő, Szervác, Imola.
 
Õsszel újabb három FLIRT vonatot állít üzembe a GYSEVForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-18 12:30:05
Õsszel három újabb FLIRT vonatot állít üzembe a meglévõ négy mellé a GYSEV - közölte a társaság szóvivõje kedden az MTI-vel.

Rázó László jelezte: 2015 elsõ negyedévében további három vonat érkezik a társasághoz. Az új jármûvek a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonal mellett a Sopron-Gyõr vasútvonalon, illetve a Hegyeshalom-Csorna-Porpác vonal most induló villamosítási munkáit követõen Csorna és Szombathely között közlekednek majd.

A szóvivõ emlékeztetett rá: a GYSEV elsõ FLIRT vonatai tavaly decemberben álltak forgalomba. Az újabb szerelvényeket már gyártják: az elsõ három jármû alumínium szekrényvázai már korábban elkészültek a STADLER szolnoki üzemében, a negyediket pedig hétfõn adták át.

Hozzátette: az elkészült 30 tonnás szekrényvázakat trélereken szállítják Szolnokról Lengyelországba, ahol a Stadler-üzemben az összes szükséges alkatrészt beépítik.

Rázó László megemlítette: a MÁV-START Zrt.-vel közös tenderen vásárolt hatos flotta beszerzése összesen 33,348 millió eurót mintegy 10,5 milliárd forintot tesz ki, amelyet teljes egészében EU-támogatásból finanszíroz a vasúttársaság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!