2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Van pénz, csak a gép nem enged hozzáférniForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-20 11:06:26
Sikertelen automatás készpénzfelvétel esetén nem kell fizetnie az ügyfélnek.

A legnagyobb lakossági bank pénzkiadó automatáiból egy tranzakció keretében maximum 40 darab bankjegy, maximum 800 ezer forint vehetõ fel – tudtuk meg annak kapcsán, hogy az utóbbi napokban több ATM-bõl történõ készpénzfelvétellel kapcsolatos problémáról értesültünk. Ezért arra kértük az OTP Bank médiakommunikációját válaszoljanak ezzel kapcsolatos kérdéseinkre.

Elõször azt akartuk megtudni mi az oka annak, hogy a számlán ugyan bõven van pénz, de az automata mégis azt írja ki: „a mûvelet elvégzéséhez nem áll elegendõ összeg a rendelkezésére”.

Mint közölték elõfordulhat, hogy hiba miatt az automata nem tudja kifizetni a felvenni kívánt összeget. „A gép leállítására abban az esetben kerül sor, ha az ATM sem a készpénzfelvételeket, sem a számlabefizetéseket nem tudja végrehajtani.” Ugyanakkor arra a fontos kérdésre, hogy ha a gépbõl kifogyott a pénz, miért nem ír ki hibaüzenetet, nem kaptunk érdemi választ.

Viszont kifejtették, hogy a pénzintézet kiterjedt ATM hálózattal rendelkezik, így amennyiben az egyik automata nem tudja teljesíteni a készpénzfelvételi igényt, az adott gép közelében a legtöbb esetben megtalálható egy másik is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!