2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Tíz iskola vehette át az Együtt Szaval a Nemzet kulturális program díjaitForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-21 10:20:03
Tíz iskola vehette át a 2014. évi Együtt Szaval a Nemzet kulturális program díjait pénteken a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM) Budapesten.

A 25. Magyar Kultúra Napja alkalmából 2014. január 22-én megrendezett Együtt Szaval a Nemzet címû rendezvényhez kapcsolódó YouTube feltöltések értékelése alapján a zsûri 7 kategóriában 10 iskolát díjazott – közölte a Nemzeti Kreatív Intézet pénteken, a díjátadó napján az MTI-vel.

A legnézettebb szavalat (a legtöbb megtekintés és lájk együttesen) díjkategóriában az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, a legnézettebb határon túli szavalat kategóriában a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium nyert. A legkreatívabb általános iskola a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola, a legkreatívabb középiskola a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium lett. A legszebb 1 diákos szavalat kategóriában a lendvai Kétnyelvû Középiskola, míg a komplex iskolai program – több szavalat kategóriában a jászszentandrási Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola, valamint a hajdúszoboszlói Thököly Imre Kéttannyelvû Általános Iskola és a földesi Karácsony Sándor Általános Iskola ért el elsõ helyezést. A speciális oktatási intézmények között a budapesti Petõ Intézet Konduktív Iskola és a soproni Tóth Antal Egységes Módszertani Intézmény érdemelte ki az elismerést.

A résztvevõ diákok és tanáraik különféle ötletekkel, kiegészítõ elemekkel, egyedi öltözékkel és koreográfiákkal tették ünnepélyessé és különlegessé produkcióikat. Így az eredetileg meghirdetett “legnézettebb és legnagyobb tetszést kiváltó” díjazási kategóriát a zsûri – Szõcs Géza kormánybiztos, miniszterelnöki fõtanácsadó, Heal Edina, a Google Magyarország vezérigazgatója, Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum fõigazgatója, Fórizs Zoltán, a Nemzeti Kreatív Intézet igazgatója – további díjkategóriákkal bõvítette.

Az élõ program jövõ évi helyszíneként a stafétát az Orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium vehette át még tavasszal. Az Együtt Szaval a Nemzet program 2015 januárjában folytatódik.

A kezdeményezés célja, hogy egyre több iskola kapcsolódjon be és építse ki saját iskolai márkacsatornáját, amelyet a diákok rendszeresen különbözõ mûvészeti témák feldolgozására, saját kreatív filmtartalmak létrehozására használnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!