2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Rezsiadósság-kezelõ mintaprogram indul CsepelenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-21 10:54:31
Rezsiadósság-kezelõ mintaprogram indul Csepelen; az adósságspirálba került családok helyzetének megoldására csütörtökön írt alá szándéknyilatkozatot a kerületi önkormányzat, az Elmû-Émász, a Fõgáz Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet.

Tavaly született meg az ötlet, hogy szükség van egy ilyen típusú támogatásra a kerületben - tájékoztatta az MTI-t az önkormányzat. A közlemény idézte Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki szerint a kormányzat intézkedései - egyebek mellett a munkahelyteremtés, a rezsicsökkentés, az adórendszer átalakítása - a magyar családok terheinek csökkentését célozzák, és ehhez kapcsolódik a helyi kezdeményezés is.

A segítségre szoruló emberekre utalva úgy fogalmazott: közös érdeke az országnak, hogy támogassuk ezeket az embereket: fontos, hogy minél hamarabb ki tudjanak kerülni az adósságspirálból, hogy aztán majd õk is hozzájárulhassanak a közös teherviseléshez. A mintaprogram célja, hogy az átmenetileg rossz helyzetbe kerülõ csepeli családokat támogassák rezsitartozásuk részbeni kifizetésével - ismertette a polgármester, kifejtve: az önkormányzat 10 millió, a cégek 15 millió forinttal járultak hozzá a rezsiadósság kezeléséhez.

A tartozás 49 százalékát vállalják át, a fennmaradó összeget az adósnak kell kifizetnie. Így nemcsak halat, hálót is adunk - tette hozzá Németh Szilárd.

Marie-Theres Thiell, az Elmû-Émász igazgatósági elnöke egyedülállónak nevezte a programot amiatt, hogy az önkormányzat is bekapcsolódik a segítségnyújtásba, és reményét fejezte ki, hogy a mintaprojekt más kerületekben, az ország más részein is megvalósul majd.

A Fõgáz vezérigazgatója, Koncz László a kezdeményezés azon újdonságára hívta fel a figyelmet, hogy a fogyasztónak is hozzá kell járulnia adóssága rendezéséhez. Ezt az elõzetes fizetéshez kötött mérõk felszerelése is segíti majd - tette hozzá.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója hangsúlyozta, hogy a segélyszervezetnek is bizonyítania kell a profizmusát, és ezt úgy teheti meg, ha azokhoz jut el a segítség, akik valóban rászorulnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!