2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Négy engedély nélküli szerencsejáték domaint tesz hozzáférhetetlenné a NAVForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-27 10:01:03
Négy domain alatt fellelhetõ, engedély nélküli szerencsejáték szervezéssel érintett honlapot érintetõ elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét elrendelõ határozat született június 25-ig – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adószakmai sajtóirodája az MTI érdeklõdésére csütörtökön.

A Napi Gazdaság a NAV Szerencsejáték-felügyeletére hivatkozva szerdán arról írt, hogy elkezdõdött az illegális online fogadási oldalak blokkolása, három ismert oldal várhatóan július közepétõl nem lesz elérhetõ a magyarországi internetszolgáltatókon keresztül.

A lap írása szerint az illegális online fogadások miatt elkezdõdött a bet-at-home.com, a betclic.com és a hu.sportingbet.com internetes oldalak blokkolása.

A NAV tájékoztatása szerint az ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel végrehajtását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szervezi és ellenõrzi.

A Magyarországon engedéllyel nem rendelkezõ szervezõ által nyújtott online szerencsejátékban történõ részvétel a játékos saját kockázatára történik – közölte a sajtóiroda, hozzátéve: bírósági eljárásban nem lehet érvényesíteni a játékból vagy fogadásból eredõ követelést, kivéve, ha a játékot vagy fogadást hatósági engedély alapján bonyolítják le.

A távszerencsejáték legális szervezésére vonatkozó fõbb jogszabály szerint távszerencsejáték a sportfogadás, a kártyajáték vagy a kaszinójáték, ha azt hírközlõ eszköz és rendszer útján szervezik. Távszerencsejátékként szervezett sportfogadás az agár- és lóversenyre, valamint sportrendezvényre fogadás. Távszerencsejáték szolgáltatás nyújtásához az állami adóhatóság engedélye szükséges – hangsúlyozza a NAV.

A távszerencsejáték nem liberalizált szerencsejáték, ezért szervezését 100 százalékban a Magyar Állam tulajdonában lévõ, szerencsejáték-szervezõ tevékenység rendszeres folytatására létrehozott gazdálkodó szervezet, továbbá az állami játékszervezõ kizárólagos tulajdonában lévõ gazdasági társaság, illetve az állam többségi részesedésével mûködõ gazdálkodó szervezet végezheti.

Az állami játékszervezõ kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságnak vagy az állam többségi részesedésével mûködõ gazdálkodó szervezetnek legalább 200 millió forint jegyzett tõkével kell rendelkeznie.

A tevékenység gyakorlásának jogát az állam koncessziós szerzõdésben idõlegesen másnak átengedheti. A koncessziós társaságnak ez esetben legalább 200 millió forint jegyzett tõkével kell rendelkeznie. A tárgyévi távszerencsejáték koncessziós díj jogszabályi minimumát a tárgyévre vonatkozó központi költségvetésrõl szóló törvény határozza meg. A koncesszió idõtartama legfeljebb 5 év.

A szervezõ a távszerencsejáték-szervezés engedélyezése iránti kérelemben több játéktípust is megjelölhet.

A távszerencsejáték szervezéséhez jogszabály által elõírt mûszaki-informatikai rendszer biztosítása szükséges – közölte a NAV az MTI érdeklõdésére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!