2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Folytatódik az észak-erdélyi autópálya építéseForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-27 10:42:37
A Bors és Brassó közötti, 415 kilométer hosszú észak-erdélyi autópálya megépítésére 2003-ban kötött szerzõdést a román kormány egy amerikai céggel, 10 év alatt azonban csak 52 kilométer épült meg, Gyalu és Torda közt, mert a román állam sokallta a szerzõdés költségeit.

A román kormány úgy döntött, szakaszonként folytatja a 2003-ban elkezdett észak-erdélyi autópálya építését. Ez a beruházás része az RMDSZ és a kormányzó Szociáldemokrata Párt közti megállapodásnak. A román autópályákat és országutakat kezelõ hatóság már kiírta a közbeszerzési eljárást az Aranyosgyéres-Marosugra közti szakaszra.

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke elmondta, ez a 37 kilométeres szakasz nagyjából 500 millió euróba kerül majd. Augusztus 11-éig lehet pályázni – tette hozzá. Az alelnök bízik benne, hogy még idén elindulhat az építkezés, a feladatot másfél év alatt kell a kivitelezõnek teljesíteni.

A már elkezdett Bors-Berettyószéplak közötti szakasz befejezésére májusban hirdettek közbeszerzési eljárást. A román kormány a 415 kilométeresre tervezett észak-erdélyi autópálya felét tervezi megépíteni Marosvásárhely és Bors között. Romániában jelenleg 500 kilométernyi autópálya van.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!