2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Mobilparkolás – NFM: az EME ügyfelei is csak az új rendszerben parkolhatnak júliustólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-28 15:21:33
Cáfolja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az EME Zrt. mobilparkolással kapcsolatos állítását; az MTI kérdésére a tárca megerõsítette, hogy azok a viszonteladók, akik nem szerzõdtek a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel, nem nyújthatnak mobilparkolási szolgáltatást július 1-tõl, közéjük tartozik az EME Zrt. is.

A minisztérium korábban már leszögezte, hogy a mobilparkolás 2014. július 1-jétõl kizárólag a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel leszerzõdött viszonteladókon keresztül történhet Magyarországon.

“A tárca felszólítja a teljességgel alaptalan, sajátos jogértelmezéssel elõálló Elsõ Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató (EME) Zrt.-t, hogy hagyjon fel a piaci szereplõket és autósokat üzleti érdekektõl hajtva tudatosan megtévesztõ kommunikációjával. Ha az elõírásokat félremagyarázó megszólalások és a társaság más intézkedései a legkisebb mértékben is hátrányosan érintik a vétlen viszonteladókat és felhasználókat, az okozott károk jogi és anyagi következményeit az EME viseli” – állt az NFM közleményében.

Július 1-tõl az EME ügyfelei is csak az új, a 763-as hívószámmal parkolhatnak. Aki a korábbi 810-es számot használja, büntetésre számíthat.

Az MTI azt követõen kérdezte a minisztériumot, hogy az EME csütörtöki közleményében megismételte: szolgáltatását július 1. után is biztosítja partnerei és ügyfelei számára. Úgy vélik ugyanis, hogy a mobilfizetési törvény alapján a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. – vagy más hasonló társaság – szolgáltatása mellett párhuzamosan továbbra is mûködtethetõ az EME Zrt. szolgáltatása is.

A közlemény kiemeli azt is, hogy a parkoló automatákon található – a zónaszámokat, illetve a szolgáltatás igénybe vételével összefüggõ információkat tartalmazó – matricák, illetve táblák az EME Zrt. tulajdonát képezik. Azok eltávolítására az EME-n kívül senki sem jogosult. Az EME Zrt. a következõ napokban éjjel-nappal fokozottan ellenõrizi matricáinak, illetve tábláinak sértetlenségét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!