2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Felpörgött a közmunkaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-28 16:18:30
A téli közmunkaprogramok befejezése után csak átmeneti volt a létszámcsökkenés.

„Pörgünk ezerrel. Soha annyi közfoglalkoztatott nem volt a faluban, mint ezekben a napokban” – válaszolta a Napló érdeklõdésére Eszenyi Antal, Bedõ polgármestere. De nemcsak az aprófalvas részeken, hanem a megye kisvárosaiban is folyamatosan javuló részvételi adatokról számoltak be a települési vezetõk.

Komádiban például jelenleg mintegy 550 közmunkás tüsténkedik a zöldségtermesztéstõl a járdalapok készítésén át az idõsgondozásig a legkülönfélébb területeken, de Tóth Ferenc polgármester úgy számol, hogy augusztustól (az akkor induló újabb programoknak köszönhetõen) ez a létszám akár a hétszáz fõt is elérheti majd.

Bakó István, Derecske elsõ embere arról tájékoztatott, hogy foglalkoztatási szempontból a mélypontot május hónap jelentette (amikor a téli közmunkaprogramok már befejezõdtek, a nyáriak azonban még nem kezdõdtek el), de mostanra náluk is „visszaállt a világ rendje”.

Berekböszörményben úgy ügyeskedtek az illetékesek, hogy a közfoglalkoztatottak száma átmenetileg se csökkenjen, sõt, ha lehet, folyamatosan nõjön.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!