2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Nyár végéig tart az állami cégek átvilágításaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-09 16:09:15
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hatékonyságjavító intézkedési lehetõségek feltárása céljából elvégzi a felügyelete alá tartozó állami tulajdonú gazdasági társaságok teljes átvilágítását, ez a tervek szerint nyár végéig tart - közölte a tárca.

Az MTI azt követõen kereste meg a minisztériumot, hogy az index.hu oldalon kedden megjelent: Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter egy körlevélben leállított minden szerzõdéskötést. A portál a Cink.hu-ra hivatkozva azt írta, hogy az egyik érintett állami cég alkalmazottja szivárogtatta ki az errõl szóló körlevelet.

Az NFM közölte: a vállalati portfólió áttekintése a kormányzati szerkezetátalakítás nyomán vált szükségessé a felelõs gazdálkodás és a finanszírozás biztonsága érdekében. E folyamat nyár végére tervezett lezárásáig a miniszter a napi mûködéshez, normál üzletmenethez nem nélkülözhetetlen szerzõdéskötéseket felfüggesztette. - írták. Kiemelik, hogy az átmeneti intézkedés várhatóan júliusban és augusztusban marad érvényben.

A közlemény szerint a nem a napi üzletmenethez szükséges szerzõdés addig is köthetõ, azonban csak különösen indokolt esetben, tulajdonosi és szakmai ellenõrzést követõen, a tárcavezetõ és a vagyonpolitikáért felelõs államtitkár egyetértésével. A felfüggesztés eredményeként a társaságok nem vállalnak a késõbbiekben nehézkesebben, költségesen felülvizsgálható kötelezettségeket.

A válaszközleményben arra a kérdésre, hogy hány céget érint az intézkedés, nem tértek ki, de a hírportál szerint a körlevél címzettjei alapján több száz cégrõl lehet szó.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!