2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Éreztetik kedvezõ hatásukat az online pénztárgépekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-09 16:37:22
Májusban ugyan lassult a kiskereskedelem bõvülése, de már látható, hogy az online pénztárgép-rendszer bevezetése kedvezõ folyamatokat indított el.

A kiskereskedelem teljesítményét vizsgálva nem szabad csupán egy hónap adatait figyelembe venni, az idei évben egyértelmûen kiolvasható irányzat, hogy a háztartások fogyasztása – aminek része a kiskereskedelem is – bõvül január óta - jelentette ki az M1 reggeli mûsorában az Országos Kereskedelmi Szövetség fõtitkára.

Vámos György kiemelte: emellett nõttek a reáljövedelmek, a gazdaság teljesítménye az elsõ negyedévben 3,5 százalékkal bõvült, és ugyan továbbra is jellemzõek a megtakarítások, szerkezetük azonban átalakult az elmúlt idõszakban.

Az online pénztárgépek rendszerét firtató kérdésekre úgy reagált: eddig 130 ezer kassza van a piacon, ezzel a nehezén már túl vannak, bár a forgalmazóknál vesztegel még néhány ezer megrendelés. Mint mondta, a közeljövõ egyik komolyabb feladata az lesz, hogy kiszûrjék azokat, akik eddig elmulasztották megvásárolni az online pénztárgépeket.

Kifejtette: a rendszer kedvezõ hatásai már megmutatkoztak, hiszen a költségvetés elsõ negyedévi áfabevételei 86 milliárd forinttal nõttek, ebben pedig a kasszáknak is komoly szerepük van, ráadásul a gazdaság is fehéredik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!