2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Különadó-visszatérítés: levonják az szja-t és az egészségügyi hozzájárulástForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-12 10:21:28
A jövedelemszerzéskor hatályos személyi jövedelemadóval és az egészségügyi hozzájárulás összegével csökken a 98 százalékos különadó visszafizetendõ összege a kormány döntése értelmében.

Kurucz Éva kormányszóvivõ azt mondta: a baloldali kormányok súlyos válságba sodorták Magyarországot, ennek ellenére hatalmas összegû és indokolatlan végkielégítéseket osztottak ki az akkori vezetõknek. Mindez joggal sértette a magyar emberek igazságérzetét - tette hozzá -, az Országgyûlés ezért 2010-ben a kormány javaslatára döntött a 98 százalékos különadó bevezetésérõl.

Kifejtette: a strasbourgi bíróság és az Alkotmánybíróság döntése alapján a kérelmezõ a korábban megállapított 98 százalékos különadó összegét visszakapná. Ebben az esetben a 2 millió forint fölötti, különadóval érintett jövedelemrész után semmilyen adót és járulékot nem kellene fizetni. Ez indokolatlan pozitív diszkrimináció lenne az igazságtalan végkielégítéseket felvevõknek - nyilatkozta Kurucz Éva.

Ennek elkerülése végett a kormány úgy döntött, hogy a 98 százalékos különadó visszafizetendõ összegét a jövedelemszerzéskor hatályos személyi jövedelemadóval és az egészségügyi hozzájárulás összegével csökkenti - jelentette be a kormányszóvivõ. A kormány álláspontja szerint a korábbi kormányok idején megállapított aránytalan és indokolatlan végkielégítések után olyan terheket kell fizetni, amelyek érvényesítik az igazságosság szempontjait - emelte ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!