2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Példátlan összefogás MagyarhomorogonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-13 16:10:25
Az emberi segítés nagyon szép példáját tapasztaltuk Magyarhomorogon.

A hétvégén a faluban élõ ifj. Tarsoly Zoltán sportbalesetet szenvedett. A törött végtagja mûtéti sorozatához nagy mennyiségû „A” Rh negatív vérre volt szüksége.

Barabás Károlyné polgármester asszony közvetlen a baleset után kezdeményezte a vércsoporttal rendelkezõk felkutatását. Magyarhomorogról, de a szomszédos településekrõl jelentkezõk elszállítását már a hét elsõ napjától kezdõdõen folyamatosan segítette a véradó állomásra.

Mivel a településen és a környéken élõk közül is sokan jelentkeztek, ezért 2014. július 10.-én csütörtökön már a véradást a magyarhomorogi kultúrházba szervezték.

A helyi véradáson, ami a példátlan segítségnyújtást mutatja 60 önkéntes jelent meg. Közülük 52 fõ adott vért, melybõl 18 fõ új véradó volt. Három személynek a vére azonos volt az operációhoz szükséges vércsoporttal.

A beteg hozzátartozói megköszönték a véradáson megjelentek önzetlen segítségét, a polgármester asszonynak a példás hozzáállását, mellyel segített a véradás megszervezésében és lebonyolításában.

A vérvételt lebonyolító szakemberek elmondták, hogy aki a napokban még szeretné hozzásegíteni a fiatal embert a gyógyulásához, az a továbbiakban, Debrecenben a Bem tér 19. szám alatti vér-transzfúziós állomáson történõ irányított véradással megteheti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!