2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Tánctábor gyerekeknekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-14 13:24:14
Július 7-tõl 11-ig egy héten keresztül tánctábort szerveztek a pocsaji teleházban az érdeklõdõ gyerekeknek, akik ez idõ alatt mindenféle kézmûves tevékenységben is kipróbálhatták magukat.

Az egyhetes tábort a Pocsajiak Baráti Köre Közhasznú Egyesület egy nyertes Leader pályázatnak köszönhetõen valósíthatta meg. A táborozó, 25 gyereket Opre Dóra és Puskás László tanította.
Érdekes programok minden napra

A hét minden napjára jutott bõven tennivaló és elfoglaltság a gyerekeknek. Minden délelõtt táncoktatás, délutánonként pedig gyöngyfûzés, csuhéfonás, csuhéból állatfigurák készítése, agyagozás, Pocsaj helytörténetének megismerése, hímzés fiúk és lányok részére, batikolás. Az elkészült tárgyakból péntek délután kiállítást rendeztek az iskola aulájában.
Pénteken záró gálaestet tartottak

Péntek délután a táncosok és tanítóik bemutatták, mit tanultak egy hét alatt. A balmazújvárosi Himes néptáncegyüttes felcsúti és hortobágyi táncot adott elõ, és népviseleti ruhákat mutatott be a helyi ifjúsági klub táncosai segítségével.
A mûsorok után egy finom vacsorával kínálták a táborozókat, kísérõiket és a meghívott vendégeket, majd a Madaras Népi Együttes húzta a talpalávalót estig a táncolni vágyóknak a táncház ideje alatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!