2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Vasúti jármûgyártók tárgyalnak Egyiptomban az Eximbank támogatásávalForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-15 15:45:21
A három legnagyobb magyarországi vasúti jármûgyártó cég - a Bombardier, a Ganz és a Stadler -, valamint az Eximbank közös delegációja a héten Egyiptomban tárgyal az egyiptomi vasúti tenderen való részvételrõl - közölte Fülöp Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkárságának sajtófõnöke.

Kiemelte: a jármûgyártás a magyar ipar zászlóshajója, a magyar jármûgyártók sikere kiemelkedõen fontos a nemzetgazdaság szempontjából.  Hozzátette, példás összefogás jött létre a legnagyobb magyarországi vasúti jármûgyártó vállalatok között.

A Bombardier, a Ganz, a Stadler nagyon komoly magyarországi gyártókapacitásokkal rendelkezik, így egy külpiacokon elért tendergyõzelem rendkívül pozitív munkaerõ-piaci következményekkel is járna - jelezte a sajtófõnök.

Fülöp Judit hozzáfûzte: a magyar vállalatok ajánlatát jóval versenyképesebbé teszi az eximbanki finanszírozás, ezért az Eximbank és a legnagyobb vasúti jármûgyártó vállalatok közös delegációja tárgyal a héten Egyiptomban a tenderen való részvételrõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!