2024. május 10. Péntek, Ármin, Pálma.
 
Napi járatot indít õsszel Budapest és Dubaj között az EmiratesForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-15 16:26:18
Szijjártó Péter még a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkáraként jelentette be idén márciusban, hogy az Emirates ügyfélszolgálati központot hoz létre Budapesten, a légitársaság az akkor folytatott megbeszélések és a magyar kormány pénzügyi támogatásairól szóló tárgyalások után döntött a közvetlen járatokat indításáról.

Napi járatot indít október 27-tõl, a téli menetrend életbe lépésével a dubaji székhelyû Emirates légitársaság Budapest és Dubaj között; Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelt jelentõségûnek nevezte a járatindítást.

Fülöp Judit, az államtitkárság sajtófõnöke hétfõi közleményében felidézte, hogy Szijjártó Péter még a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkáraként jelentette be idén márciusban az Emirates légitársasággal közösen, hogy a vállalat ügyfélszolgálati központot hoz létre Budapesten, amely 300 új munkahelyet hoz majd létre. Az akkor folytatott megbeszélések és a magyar kormány pénzügyi támogatásairól szóló tárgyalások után döntött az Emirates úgy, hogy közvetlen járatokat indít Budapestrõl - tette hozzá.

Szijjártó Péter a közlemény szerint elmondta: a közvetlen légi járatnak azért van kiemelt jelentõsége, mert az Egyesült Arab Emirátusok az arab világban a legfontosabb gazdasági partnerünk, de a kereskedelmi kapcsolatok még mindig nagyban függnek a nemzetközi vállalatok termelésszervezési döntéseitõl. Ezért kell a kis- és közepes vállalkozások súlyát növelni és a közvetlen elérhetõség, jelen esetben a légi közlekedés is ennek az egyik alapfeltétele.

A Budapest Airport hétfõi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a légitársaság A330-as Airbus gépeket közlekedtet a két város között, a gépeken 278-an utazhatnak. Közölték, a magyar és dubaji légiközlekedési szakemberek évek óta dolgoznak az új járat beindításán, mivel feltételezéseik szerint jelentõs kereslet van a közvetlen járatra, illetve az átszállással elérhetõ közel-keleti, ázsiai, afrikai, és csendes-óceáni úti-célokra. A járatok Dubajból helyi idõ szerint 8.20-kor indulnak és 11.35-kor érkeznek Budapestre, majd 15.05-kor indulnak vissza és 23.30-kor érkeznek.

A légitársaság honlapján azt közölte: a járat megnyitásával egyidejûleg kezdi meg mûködését Budapesten az új ügyfélközpontjuk, a két lépés összesen háromszáz új munkahelyet hoz létre több millió dolláros beruházással. Hozzátették: az ország nagyon kedvezõ gazdasági környezetet biztosít a befektetõknek. Az Egyesült Arab Emírségek Magyarország legnagyobb arab kereskedelmi partnere, évente 1,2 milliárd dollár értékben kereskednek egymással.

Az Emiratesnél jelenleg 140 magyar dolgozik, köztük 114 légiutas kísérõ és nyolc pilóta. Az Emirates a világ negyedik legnagyobb légitársasága, bázis-repülõtere az Egyesült Arab Emírségekben található Dubai International Airport. Flottája 224 repülõgépbõl áll, köztük ötven Airbus A380-asból, gépeikkel világszerte 143 úti célra közlekednek.

A március 31-ével zárult üzleti évben az Emirates 22,5 milliárd dolláros árbevételt ért el, az üzemelési költségek 12 százalékkal emelkedtek, de a 13 százalékkal magasabb árbevétel miatt a cég nyereséges maradt: az üzleti évre 887 millió dolláros pluszt könyveltek el, amely 43 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!