2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Hõség – Helyenként záporok, zivatarok hozhatnak rövid enyhülést a hétvégénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-18 15:30:39
A hétvégén tartós hõségre kell készülni: nappal akár 33 Celsius-fok is lehet, s néhol éjszaka sem lesz 21 foknál hidegebb. Néhol megélénkülhet, megerõsödhet a szél, helyenként egy-egy zápor-zivatar hozhat rövid enyhülést – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Pénteken a nappali órákban képzõdõ a fátyol- és gomolyfelhõk mellett sok lesz a napsütés. Elsõsorban a délutáni, esti órákban szórványosan várható záporesõ, zivatar. Napközben többfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon helyenként megerõsödik a szél. A zivatarok környékén viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 15-20 fok között, a legmagasabb hõmérséklet pedig 28-32 fok között valószínû.

Szombaton többnyire napos idõ várható kevés gomolyfelhõvel. Délután, este néhol elõfordulhat záporesõ, esetleg zivatar. Idõnként megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 15-21 fok lehet. Nappal 29-33 fokig melegszik a levegõ.

Vasárnap túlnyomóan derült, napos idõ lesz, csapadék nem valószínû. Északnyugaton idõnként megerõsödik a szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhõmérséklet 16-21 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 30-33 fok között alakulnak – olvasható az elõrejelzésben.

A tartós kánikula miatt péntek 0 órától vasárnap éjfélig hõségriasztást rendelt el az országos tiszti fõorvos.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!