2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nincs egyetértés a baloldalon a fõvárosrólForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-20 06:26:06
Továbbra sem tudnak megállapodni a baloldali pártok abban, hogy együtt vagy külön indítsanak-e fõpolgármester-jelöltet. Az MSZP jelöltjét, Horváth Csabát az Együtt-PM szövetség nem támogatja, míg a Demokratikus Koalíció (DK) egy független jelölt mögé állna be. Horváth Csaba a Híradó kérdésre egyelõre nem árulta el, hogy tud-e saját magánál alkalmasabb jelöltet a posztra.

Három héttel ezelõtt az MSZP és az Együtt-PM is egyértelmûvé tette az álláspontját az önkormányzati választással kapcsolatban a fõvárosban. Az MSZP fõpolgármester-jelöltje Horváth Csaba teljes összefogásról beszélt, míg az Együtt-PM társelnöke Szabó Tímea kizárta azt.

Nemcsak ebben a kérdésben, hanem a közös fõpolgármester-jelölt személyében sem tudnak dûlõre jutni a baloldali pártok. Bár igyekeznek azt hangoztatni, hogy nem folyik castingolás, az elmúlt hónapokban mégis több mint egy tucat név merült fel, mint a lehetséges közös fõpolgármester-jelöltjük.

Bár majdnem három hét telt el korábbi nyilatkozataik óta, Horváth Csaba még szerda délelõtt sem tudott konkrétumokat mondani, és arra a kérdésre sem válaszolt, hogy tud-e saját magánál alkalmasabb jelöltet.

Néhány órával késõbb az Origo már azt írta: véget ért a fõpolgármester-jelölti casting a baloldalon. A hírportál úgy értesült: „Horváth Csabán kívül nincs más a kalapban”.

Igaz, Horváth Csaba nézõpontjából. Nyilván õ diktálta ezt a cikket, az õ kalapjában õ maradt egyedül, a mi kalapunkban soha nem szerepelt. Innentõl mindenki kezelje helyén azt a cikket – így reagált a cikkre Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke, majd kizártnak nevezte, hogy Horváth Csaba alkalmas jelölt lehetne.

Hogyha sikerül olyan jelöltet találni, aki képes Tarlós István leváltására, és az összellenzék támogatását bírni fogja, mi nem leszünk kerékkötõi ennek, támogatni fogjuk – fogalmazott. Horváth Csaba kizárt, hogy egy ilyen lehessen – tette egyértelmûvé.

A DK szóvivõje a Híradónak azt mondta: úgy emlékszik Horváth Csaba korábban már jelezte, hogy nem indul fõpolgármester-jelöltként. Gréczy Zsolt szerint az lenne a legjobb, ha a baloldali pártok egy független jelöltet találnának.

A Demokratikus Koalíció abban érdekelt, hogy egy közös, pártoktól független fõpolgármester-jelöltet támogassunk – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc korábban többször is beszélt róla, hogy õ tud egy alkalmas jelöltet. Gréczy Zsolttól azonban hiába kérdeztük, hogy ki lehet az, nem mondott nevet.

Az Index most arról ír, hogy a volt kormányfõ titkos jelöltjérõl a DK és az Együtt-PM akár meg is tudna egyezni, a „budapesti szocialisták azonban hezitálnak”. Ennek oka – ahogy a hírportál fogalmaz – az, hogy „szegény Horváth Csaba továbbra sem tett le arról, hogy õ legyen Tarlós István kihívója”. Az Index értesülése szerint azonban az MSZP-n belül sincs egységes álláspont: az országos vezetés ugyanis megállapodna, a budapestiek viszont nem. A Híradó kereste a Magyar Szocialista Pártot, õk azonban nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!